Juridisk rådgivning

Boka rådgivning med en jurist

Vi vet att rättsliga dilemman kan vara svåra att hantera på egen hand och erbjuder därför juridisk rådgivning inom flera områden. Boka en konsultation om du vill ställa en fråga, få vägledning i en klurig situation eller anlita oss som ombud. När du bokar en konsultation får du ofta en tid med en jurist redan samma dag. Vårt mål är att ge dig snabb juridisk rådgivning, ett personligt bemötande och stort engagemang!

Juridisk rådgivning inom flera områden

Våra arbetsområden omfattar mycket som privatpersoner eller företagare kan behöva juridisk hjälp med; från barn och familj till brottmål, arbetsrätt och avtal. I menyn Arbetsområden kan läsa mer om våra tjänster och lära känna de seniora medarbetare som ansvarar för våra olika juridiska team inom exempelvis Barn & familj, Företag & Arbetsplats eller Hem & Ekonomi. Vi tar emot klienter från stora delar av landet och är inte längre bort än ett klick eller telefonsamtal när du behöver juridisk rådgivning. 

Möt Peter Zeijersborger

Ansvarig för rådgivningsteamet

En konsultation är lika mycket en tjänst för dig som är i brådskande behov av att anlita en jurist som för dig som bara vill ställa en snabb fråga eller be om råd. Vi finns här för att bistå med erfarenhet, kunskap och vägledning.

Peter Zeijersborger är grundare av EZlegal och ansvarig för rådgivningsteamet. Han har bedrivit juridisk rådgivning sedan 2005 och håller även kurser inom olika rättsområden. Peter Zeijersborger har tidigare drivit advokatbyrå och varit ledamot av Sveriges Advokatsamfund.

Så fungerar juridisk rådgivning hos oss

Det första steget till att bli klient hos oss är ofta en juridisk konsultation där får du möjlighet att diskutera dina juridiska frågor med en jurist. Du bokar enkelt in en 20 minuters konsultation med en jurist genom att välja en tid som passar dig online eller genom att ringa oss på 010-33 33 888. När du gör bokningen väljer själv om du vill ha konsultationen över telefon eller videosamtal. Du kan läsa mer om kostnaden för våra konsultationer och andra tjänster under rubriken Prisbild, men missa inte att konsultationen är kostnadsfri om din fråga gäller vårdnadstvist, barns boende eller umgänge!

Samtalets upplägg och innehåll

När du bokar konsultationen har du möjlighet att lämna skriftlig information om vad din fråga eller ditt ärende handlar om. Sedan ringer en av våra jurister upp vid den inbokade tiden på telefon eller videosamtal. Inledningsvis går juristen vanligtvis igenom den information du har skickat oss på förhand för att ge oss en bild av ditt ärende, dina behov och vad du vill uppnå genom att kontakta en jurist. Därefter ställer juristen ofta följdfrågor om omständigheterna i ditt ärende. Avslutningsvis brukar juristen ta upp några praktiska frågor, som vart i landet du befinner dig, om du kan ha rätt till någon av finansieringsmöjligheterna rättsskydd eller rättshjälp samt hur du ska gå tillväga för att anlita oss.

När ska jag boka juridisk rådgivning?

Våra klienter kontaktar oss för juridisk hjälp i alla möjliga skeenden av processen. En del bokar rådgivning för att undvika en oönskad situation, medan andra för att vidta rättsliga åtgärder när man inte lyckats lösa en situation på egen hand. Vissa kontaktar oss för juridisk rådgivning efter att ha fått ett kravbrev från ett annat juridiskt ombud, eller blivit stämda i tingsrätt. Vi erbjuder konsultationstider nästintill varje vardag. På det sättet kan du få råd och stöd från våra jurister, oavsett vilket skede av processen du befinner dig i och när det passar dig.

Behöver du ändra något i din bokning?

Ibland krockar planeringen! Vi vill att det ska vara enkelt att få juridisk hjälp och våra administratörer kan omboka alternativt avboka tiden åt dig om det skulle behövas. Har du fått förhinder är vi tacksamma om du hör av dig i god tid på 010-33 33 88.

Erbjudande t.o.m. 31 maj!

245SEK

fr.o.m. 1 juni 495 SEK

Konsultation
Behöver du en jurist?

Våra medarbetare

Vi handlägger ditt ärende!

I en juridisk konsultation med oss får du prata med en jurist med svensk juristexamen eller en affärsjuridisk masterexamen. Flera av våra ombud har därtill tidigare varit verksamma som advokater eller biträdande jurister på advokatbyrå.

Här finns våra jurister

Våra kontor

Juridisk hjälp när och där det behövs!

Hittar du inte ett kontor där du bor? Ingen fara. Vi arbetar digitalt och kan bistå klienter på fler än dessa orter.