Välkommen till Zeijersborger & Co i Borås!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Välkommen till Zeijersborger & Co i Borås!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Specialiserad advokatbyrå i Borås

Zeijersborger & Co är en av Borås ledande och mest heltäckande advokatbyråer för privatpersoner och företagare och har funnits på orten i över 15 år. Våra arbetsområden sträcker sig från barn och familj till brottmål, arbetsrätt och avtal. Vi tar emot klienter från hela Sjuhärad och förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar.

Boka 20 minuters konsultation för 395 kr!

Har du en juridisk fråga och snabbt vill komma i kontakt med en advokat eller jurist? Goda råd är inte dyra! För bara 395 kr får du 20 minuters juridisk rådgivning och oftast en tid redan samma dag. Du bokar online eller på telefon 010-33 33 888 och betalar enkelt med Swish eller kort. Välj om du vill ha konsultationen över telefon eller via videosamtal.

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Enkla vägen till att bli klient

Behöver du ett ombud eller vill du önska oss som offentligt biträde? Välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för att få prata med en juristassistent som lyssnar på ditt ärende, bedömer om det faller inom ramen för våra arbetsområden och tar dina uppgifter. Därefter skickar vi information med fullmakter, avtalsvillkor och lite extra läsning som kan vara intressant just för dig. Oftast går dokumenten per mail, men om du föredrar att ta emot dem via post är det inga problem. Vi bifogar fria svarskuvert.

För den som inte har skrivare eller vill ha hjälp att fylla i formulären tar vi gärna emot dig på vårt kontor i Borås, Allégatan 46. När dokumentationen är underskriven är du klient hos oss!

Löpande handläggning sker både genom personliga möten på kontoret och kontakt per telefon och mail. Vi ordnar även videosamtal för den som önskar.

Snabb återkoppling

Vår målsättning är att återkoppla till våra klienter så snart vi kan –  gärna inom en arbetsdag. Ombuden är ofta upptagna i förhandlingar, rättegångar och möten varför du kopplas till våra juristassistenter som tar emot meddelanden och bokar telefontider. Din jurist eller advokat kontaktar dig när den kan garantera dig sin odelade uppmärksamhet och samtalets fulla sekretess.

Sekretess och lojalitet

Som advokatbyrå har vi absolut sekretess. För att du som klient inte ska behöva möta någon som du vill undvika, tar vi inte emot spontanbesök på våra kontor. Vi svarar heller inte på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så.

Våra advokater och jurister i Borås

Vad skiljer en advokat från en jurist? För att kunna arbeta som advokat behöver man först ta juristexamen på universitetsnivå. Därefter ska man vara yrkesverksam i minst tre år, gå Advokatsamfundets kurser och avlägga advokatexamen. För att slutligen bli invald som ledamot i samfundet ska detta godkännas av medparter, motparter och domare som man mött i sin tjänsteutövning som jurist. Alla advokater har ett obligatoriskt fortbildningskrav på 18 timmar om året och det är bara advokater som kan bli förordnade som ombud i offentligt försvar. Jurist är ingen skyddad titel i sig och vem som helst har rätt att kalla sig jurist och starta byrå oavsett utbildning och lämplighet.

”En jurist som arbetar på advokatbyrå omfattas av etiska regler för advokater”

Hur är det med jurister som arbetar på Zeijersborger & Co i Borås? De jurister som arbetar på advokatbyrå benämns traditionellt som biträdande jurister och de lyder under Advokatsamfundets regelverk. Det innebär att de har juristexamen och att de strävar efter att få ta sin advokattitel. Om något skulle gå fel i den biträdande juristens tjänsteutövning är det en ansvarig advokat, en principal, som ställs till svars och riskerar sin titel.

”Hos en advokatbyrå är du garanterad ombud med hög kompetens”

Hos advokatbyrå Zeijersborger & Co i Borås är klienterna garanterad försäkringar och juridiska ombud med hög kompetens. Om något mot förmodan skulle gå fel eller om du som klient inte är nöjd har du möjlighet att anmäla advokatbyrån till Advokatsamfundets disciplinnämnd eller få din faktura prövad i samfundets konsumenttvistnämnd. Juristbyråer står inte under någon tillsynsmyndighet även om de ofta hanterar likartade ärenden som advokatbyråer. Tyvärr kan en klient som är missnöjd med sin juristbyrå inte vända sig någonstans för att klaga eller få rätt mot byrån. Det är alltså tryggare för dig som klient att välja en advokatbyrå framför en juristbyrå.

Här hittar du oss i Borås

Våra lokaler ligger på den trevliga gågatan Allégatan 46, mitt i centrum nära buss-stationen på Södra Torget och bara några minuters promenad från tingsrätten och polishuset. Om du kommer med bil, parkerar du enklast på Allégatan eller i parkeringshuset Valhall alternativt utomhusparkeringen Hugin.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.