fbpx
Borås

Välkommen till Zeijersborger & Co i Borås!

Specialister på privatjuridik i Borås

Zeijersborger & Co är en av Borås mest heltäckande privatjuridiska advokatbyråer. Våra arbetsområden sträcker sig från barn och familj till biträde och försvar. Vi tar emot klienter från hela Sjuhärad och förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar.

Vi har hjälpt boråsare med privatjuridiska ärenden i över 13 år.  Vi står på din sida när du behöver råd vid skilsmässa, vårdnadstvist, LVU och umgänge. Vi företräder dig oavsett om du blivit utsatt eller åtalad för brott. Vi hjälper dig att upprätta äktenskapsförord, samboavtal, testamente och gåvobrev. Vi kan diskrimineringslagstiftning och är erkänt duktiga på person- och trafikskador.

Telefonrådgivning och personliga möten

Vi erbjuder fri inledande rådgivning för att utreda om det finns förutsättningar att driva ett ärende juridiskt. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss på telefon 010-33 33 888. Löpande handläggning sker både genom personliga möten på kontoret och kontakt per telefon och mail. Vi ordnar även Skype-samtal för den som så önskar.

Återkoppling

Vår målsättning är att återkoppla till våra klienter så snart vi kan –  gärna inom en arbetsdag. Ombuden är ofta upptagna i förhandlingar, rättegångar och möten varför du kopplas till våra juristassistenter som tar emot meddelanden och bokar telefontider. Din jurist eller advokat kontaktar dig när den kan garantera dig sin odelade uppmärksamhet och samtalets fulla sekretess.

Sekretess och lojalitet

Som advokatbyrå har vi absolut sekretess. För att du som klient inte ska behöva möta någon som du vill undvika, tar vi inte emot spontanbesök på våra kontor. Vi svarar heller inte på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så.

Våra advokater och jurister i Borås

Vad skiljer en advokat från en jurist? För att kunna arbeta som advokat behöver man först ta juristexamen på universitetsnivå. Därefter ska man vara yrkesverksam i minst tre år, gå Advokatsamfundets kurser och avlägga advokatexamen. För att slutligen bli invald som ledamot i samfundet ska detta godkännas av medparter, motparter och domare som man mött i sin tjänsteutövning som jurist. Alla advokater har ett obligatoriskt fortbildningskrav på 18 timmar om året och det är bara advokater som kan bli förordnade som ombud i offentligt försvar. Jurist är ingen skyddad titel i sig och vem som helst har rätt att kalla sig jurist och starta byrå oavsett utbildning och lämplighet.

”En jurist som arbetar på advokatbyrå omfattas av etiska regler för advokater”

Hur är det med jurister som arbetar på Zeijersborger & Co i Borås? De jurister som arbetar på advokatbyrå benämns traditionellt som biträdande jurister och de lyder under Advokatsamfundets regelverk. Det innebär att de har juristexamen och att de strävar efter att få ta sin advokattitel. Om något skulle gå fel i den biträdande juristens tjänsteutövning är det en ansvarig advokat, en principal, som ställs till svars och riskerar sin titel.

“Hos en advokatbyrå är du garanterad ombud med hög kompetens”

Hos advokatbyrå Zeijersborger & Co i Borås är klienterna garanterad försäkringar och juridiska ombud med hög kompetens. Om något mot förmodan skulle gå fel eller om du som klient inte är nöjd har du möjlighet att anmäla advokatbyrån till Advokatsamfundets disciplinnämnd eller få din faktura prövad i samfundets konsumenttvistnämnd. Juristbyråer står inte under någon tillsynsmyndighet även om de ofta hanterar likartade ärenden som advokatbyråer. Tyvärr kan en klient som är missnöjd med sin juristbyrå inte vända sig någonstans för att klaga eller få rätt mot byrån. Det är alltså tryggare för dig som klient att välja en advokatbyrå framför en juristbyrå.

Här hittar du oss i Borås

Våra lokaler ligger på den trevliga gågatan Allégatan 46, mitt i centrum nära buss-stationen på Södra Torget och bara några minuters promenad från tingsrätten och polishuset. Om du kommer med bil, parkerar du enklast på Allégatan eller i parkeringshuset Valhall alternativt utomhusparkeringen Hugin.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa in till oss.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas