fbpx
Göteborg

Välkommen till Zeijersborger & Co i Göteborg!

Specialister på privatjuridik i Göteborg

Zeijersborger & Co är en av Göteborgs mest heltäckande privatjuridiska advokatbyråer. Våra arbetsområden sträcker sig från barn och familj till biträde och försvar. Vi tar emot klienter från hela västra Sverige och förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar.

Vår utgångspunkt är att alla har rätt till ett duktigt ombud. Därför kan vi erbjuda advokater och jurister inom de rättsområden som du som privatperson kommer i kontakt med. Vi bistår dig vid skilsmässa, vårdnadstvist, LVU och umgänge. Vi hjälper dig oavsett om du blivit utsatt eller åtalad för brott. Vi garanterar formkraven på äktenskapsförord, samboavtal och testamenten. Vi kan diskrimineringslagstiftning och hjälper dig som har drabbats av person- och trafikskador att få rätt mot försäkringsbolaget.

Rådgivning och personliga möten

Vi erbjuder alltid kostnadsfri inledande telefonrådgivning för att utreda om vi kan driva ditt ärende juridiskt. Du bokar enkelt en tid genom att ringa oss på telefon 010-33 33 888. Fortsatta kontakter under ärendets handläggning sker via mail, telefon och personliga möten. Vi ordnar även videosamtal för den som så önskar.

Vi återkopplar

Våra advokater och jurister i Göteborg är ofta upptagna i förhandlingar, möten och rättegångar. För att garantera samtalets sekretess och ombudets fulla uppmärksamhet, kopplas du till våra juristassistenter som lämnar meddelanden och bokar in telefontider. Våra ombud tar kontakt så snart som möjligt och normalt inom en arbetsdag.

Absolut sekretess

Som advokatbyrå har vi absolut sekretess. Vi svarar inte på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så. För att du som klient inte ska behöva möta någon som du vill undvika, tar vi heller inte emot spontanbesök på våra kontor.

Våra advokater och jurister i Göteborg

Det är viktigt att välja juridiskt ombud med rätt kompetens, men det kan vara svårt som klient att bedöma ombudets kvalitet. I första hand bör man därför välja en advokatbyrå istället för en juristbyrå. Advokatbyrån står under svenska Advokatsamfundets tillsyn och måste följa regler om etik, lojalitet och sekretess. Advokat är en skyddad titel som innebär att personen har examen från juristprogrammet, varit yrkesverksam i minst tre år, har gått samfundets kurser och avlagt advokatexamen. Därtill måste den söka inträde som ledamot i samfundet och godkännas av medparter, motparter och domare som den mött under sin tid som ombud. Våra advokater och jurister i Göteborg har specialistkunskaper inom sina arbetsområden, obligatoriska försäkringar och extra försäkringar som skyddar klienten från förmögenhetsskada.

”En biträdande jurist omfattas av samma
villkor och försäkringar som advokaterna”

Vad är skillnaden på en jurist som arbetar på advokatbyrå och en jurist på en juristbyrå? En jurist som arbetar på en advokatbyrå brukar kallas biträdande jurist och den omfattas av samma villkor och försäkringar som advokaterna. En biträdande jurist står under samfundets tillsyn, men om något går fel är det en ansvarig advokat, principal, som riskerar sin titel. För att en byrå ska få kalla sig advokatbyrå måste minst en eller flera advokater vara verksamma på arbetsplatsen. Bara advokater kan bli förordnade som försvarare i brottmål i Göteborg tingsrätt.

”En juristbyrå har inga formella krav på
försäkringar, kompetens eller etiska regelverk”

En juristbyrå har inga formella krav på försäkringar, kompetens eller etiska regelverk. ”Jurist” är inte heller en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan få kalla sig jurist och starta juristbyrå. Jurister på juristbyrå står inte under någon tillsyn, varken samfundets eller någon annan myndighets. Det finns med andra ord ingenstans att vända sig för den klient som blir missnöjd med sin jurist om denne är anställd på en juristbyrå.

Här hittar du oss i Göteborg

Vårt kontor ligger centralt i Göteborg på Olof Palmes plats 1, Folkets Hus. Hållplatsen är Järntorget och dit är lätt att ta sig med spårvagn och buss. Tar du bil kan du parkera på Pusterviksplatsen, Pedagogen och Rosenlund.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa in till oss.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas