Välkommen till Zeijersborger & Co i Malmö!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Välkommen till Zeijersborger & Co i Malmö!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Specialiserad advokatbyrå i Malmö

Zeijersborger & Co är en av landets ledande och mest heltäckande advokatbyråer för privatpersoner och företagare, med kontor bland annat i Malmö. Våra arbetsområden sträcker sig från barn och familj till brottmål, arbetsrätt och avtal. Vi tar emot klienter från hela Skåneregionen och förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar.

Boka 20 minuters konsultation för 395 kr!

Har du en juridisk fråga och snabbt vill komma i kontakt med en advokat eller jurist? Goda råd är inte dyra! För bara 395 kr får du 20 minuters juridisk rådgivning och oftast en tid redan samma dag. Du bokar online eller på telefon 010-33 33 888 och betalar enkelt med Swish eller kort. Välj om du vill ha konsultationen över telefon eller via videosamtal.

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Enkla vägen till att bli klient

Behöver du ett ombud eller vill du önska oss som offentligt biträde? Välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för att få prata med en juristassistent som lyssnar på ditt ärende, bedömer om det faller inom ramen för våra arbetsområden och tar dina uppgifter. Därefter skickar vi information med fullmakter, avtalsvillkor och lite extra läsning som kan vara intressant just för dig. Oftast går dokumenten per mail, men om du föredrar att ta emot dem via post är det inga problem. Vi bifogar fria svarskuvert.

För den som inte har skrivare eller vill ha hjälp att fylla i formulären tar vi gärna emot dig på vårt kontor i centrala Malmö, Västergatan 38. När dokumentationen är underskriven är du klient hos oss!

Löpande handläggning sker både genom personliga möten på kontoret och kontakt per telefon och mail. Vi ordnar även videosamtal för den som önskar.

Snabb återkoppling

Våra advokater och jurister är ofta upptagna i rättegångar, förhandlingar och möten. För att garantera ombudets odelade uppmärksamhet och samtalets sekretess, kopplas du till våra juristassistenter som tar emot meddelanden och bokar telefontider. Ditt ombud återkommer så snart som möjligt och normalt inom en arbetsdag.

Sekretess och lojalitetsplikt

Som advokatbyrå är vi bundna av lojalitetsplikt och absolut sekretess. Vi svarar inte på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så. För att du som klient inte ska behöva möta någon som du vill undvika, tar vi heller inte emot spontanbesök på vårt kontor i Malmö.

Våra advokater och jurister i Malmö

Vad är det för skillnad på att vara advokat och att vara jurist? Det kan vara svårt för en lekman att bedöma det enskilda ombudets kompetens och erfarenhet. Eftersom ditt val kan vara avgörande för ärendets utgång, är det bra att känna till både vad som skiljer advokater och jurister åt och varför du ska välja en advokatbyrå före en juristbyrå.

Advokater kan enbart arbeta på en advokatbyrå som står under svenska Advokatsamfundets tillsyn. Det innebär att advokaten och byrån måste ha obligatoriska försäkringar, lyda under ett etiskt regelverk och leva upp till ett vidareutbildningskrav om 18 timmar per år och advokat. För att du som klient ska känna dig trygg har även våra jurister i Malmö och på övriga orter samma krav på sig.

”Biträdande jurister har en ansvarig
advokat som borgar för deras arbete”

Jurister på en advokatbyrå brukar kallas biträdande jurister. De har en ansvarig advokat, principal, som borgar för deras arbete med sin egen titel. Det innebär att om en jurist som arbetar på kontoret i Malmö skulle begå ett fel är det advokaten som riskerar att bli av med sin titel. Kvalitetskontrollen är därför hög på biträdande juristers handläggning och processföring. För att en biträdande jurist ska kunna bli advokat, måste den först ha godkänd examen från juristprogrammet. Därefter ska den arbeta som verksam jurist i minst tre år, gå på samfundets advokatkurser och avlägga advokatexamen. Innan den biträdande juristen kan ansöka om att bli invald som ledamot av advokatsamfundet måste den tillskriva alla domare samt med- och motparter som den mött. Om deras samlade omdömen är till nackdel för juristen, eller om juristen är i personlig konkurs eller varit dömd för brott kommer det att bli svårt att få en advokattitel.

”Jurist är ingen skyddad titel”

Vem som helst kan kalla sig jurist och starta juristbyrå. ”Jurist” är ingen skyddad titel och det saknas helt tillsynsmyndighet för juristbyråer. Om du som klient blir missnöjd kan du inte anmäla juristen till samfundet eller klaga i ombudskostnadsnämnden. Därför råder vi alltid klienter att i första hand välja en advokatbyrå istället för en juristbyrå. Då vet du att de mest grundläggande kraven på kompetens, försäkringsskydd och advokatetik är uppfyllda.

Här hittar du oss i Malmö

Vårt kontor i Malmö ligger på Västergatan 38, mitt i gamla kvarteren kring Lilla Torg, nära Centralstationen och Gustaf Adolfs torg. Busshållsplatsen Djäknegatan ligger inom några få minuters promenadväg och närmaste bilparkering återfinns på Stortorget och med lite tur på gatan utanför kontoret.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Meny

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.