fbpx
Stockholm

Din advokat och jurist i Stockholm

Specialister på privatjuridik i Stockholm

Zeijersborger & Co är en av Stockholms mest heltäckande privatjuridiska advokatbyråer. Våra arbetsområden sträcker sig från barn och familj till biträde och försvar. Vi tar emot klienter från hela Mälardalen och förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar.

Vår utgångspunkt är klientens bästa. Byråns advokater och jurister i Stockholm står på din sida oavsett om du blivit utsatt eller åtalad för brott. Vi ger dig råd och stöd vid skilsmässa, umgänge, vårdnadstvist och LVU. Vi upprättar och formsäkrar testamenten, äktenskapsförord, samboavtal och gåvobrev. Vi är erkänt duktiga på person- och trafikskador och hjälper dig i processen mot försäkringsbolag och myndigheter.

Våra advokater och jurister i Stockholm

Är det någon skillnad på att vara advokat och jurist? Ska jag välja advokatbyrå eller juristbyrå? Svaret på frågan vad som skiljer advokaten och juristen är både enkel och lite mer komplicerad. Advokaten är en jurist utbildad på juristprogrammet och är formellt ledamot i Sveriges Advokatsamfund, det gäller både i Stockholm och resten av landet. För att bli ledamot måste juristen ha varit verksam i minst tre år och avlägga advokatexamen. Advokaten ska vara anställd på eller ägare av en registrerad advokatbyrå. Det är bara advokater som kan bli förordnade som ombud i brottmål av tingsrätterna i Stockholms län.

En jurist som arbetar på en advokatbyrå kallas traditionellt biträdande jurist och lyder under Advokatsamfundets etiska regler för advokater avseende lämplighet, lojalitet och sekretess. Alla advokater och  biträdande jurister som är verksamma på kontoret i Stockholm har obligatoriska försäkringar och tilläggsförsäkringar för att skydda klienter från förmögenhetsskada.

Jurister anställda på myndighet eller juristbyrå behöver inte ha gått juristprogrammet och omfattas inte av Advokatsamfundet krav eller försäkringar. Jurist är inte en skyddad titel så vem som helst har rätt att kalla sig jurist.

Våra advokater och jurister i Stockholm har höga krav på kompetens, fortbildning och klientfokus. Advokaten svarar med sin titel för allt arbete som biträdande jurister gör vilket innebär att du som klient får samma kvalité oavsett vilken medarbetare som handlägger ditt ärende.

Inledande rådgivning och personliga möten

Vi erbjuder fri inledande rådgivning för att utreda om det finns förutsättningar att driva ditt ärende juridiskt. Du bokar enkelt en tid online eller genom att ringa oss. Löpande handläggning sker både genom personliga möten på kontoret och kontakt per telefon och mail. Vi ordnar även Skype-samtal för den som så önskar.

Återkoppling

Vår målsättning är att återkoppla till våra klienter så snart vi kan –  gärna inom en arbetsdag. Ombuden är ofta upptagna i förhandlingar, rättegångar och möten varför du kopplas till våra juristassistenter som tar emot meddelanden och bokar telefontider. Din jurist eller advokat kontaktar dig när den kan garantera dig sin odelade uppmärksamhet och samtalets fulla sekretess.

Sekretess och lojalitet

Som advokatbyrå har vi absolut sekretess och lojalitetsplikt. Vi svarar aldrig på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så. För att våra klienter ska slippa möta någon de vill undvika, tar vi heller inte emot spontanbesök på våra kontor.

Här hittar du oss i Stockholm

Våra möteslokaler i Stockholm ligger på Strandbergsgatan 61 på Kungsholmen. Närmaste tunnelbanestation är Stadshagen. Du kan fråga efter oss i receptionen så kommer vi och hämtar dig. Bilparkering i centrala Stockholm är alltid lite trixigt, så det enklaste alternativet är nästan alltid kollektivtrafik.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas