fbpx
Stockholm

Välkommen till Zeijersborger & Co i Trollhättan!

Vi är specialister på privatjuridik

Advokatbyrå Zeijersborger & Co är Trollhättans mest heltäckande privatjuridiska byrå. Vi tar emot klienter från hela Trestad och förordnas som biträden och försvarare av myndigheter och domstolar. Som klient kan du lita på vår långa erfarenhet och juridiska kompetens.

Våra arbetsområden stäcker sig från barn och familj till hem och ekonomi. Våra advokater och jurister står på din sida oavsett om du blivit utsatt eller åtalad för brott, behöver stöd i en skilsmässa eller vårdnadstvist, eller med att upprätta testamenten, samboavtal och äktenskapsförord.

Inledande rådgivning och personliga möten

Det är enkelt att bli klient hos oss, oavsett om du anlitar våra advokater i Trollhättan eller på något av våra andra kontor i Sverige. Vi erbjuder gratis inledande rådgivning för att säkerställa att vi kan driva ett ärende juridiskt innan vi åtar oss ett uppdrag. På vår hemsida bokar du snabbt en tid online, men det går självklart lika bra att ringa till oss så hjälper vi dig. Oftast kan vi ge en tid omgående eller inom några timmar. Som klient träffar du ditt ombud genom personliga möten på kontoret, och ni har även kontakt per telefon och mail. Nu i Coronatider är det vanligt att träffas över videosamtal istället för fysiskt på kontoret.

Snabb återkoppling

När du ringer in till oss tar en juristassistent emot ditt samtal och hjälper dig med ditt ärende. Eftersom våra advokater och jurister är upptagna i rättegångar, sammanträden och förhandlingar bokar vi alltid in en tid för att garantera ombudets odelade uppmärksamhet. Våra ombud återkommer så snart som möjligt och normalt inom en arbetsdag.

Sekretess och lojalitetsplikt

Som advokatbyrå är vi bundna av lojalitetsplikt och absolut sekretess. Vi svarar inte på frågor om klienter eller bekräftar att någon är vår klient om den inte själv har gett oss fullmakt att göra så. För att du som klient inte ska behöva möta någon som du vill undvika, tar vi heller inte emot spontanbesök på våra kontor.

Våra advokater och jurister i Trollhättan

Vad är det för skillnad på en jurist och en advokat? Är det viktigt att välja en advokatbyrå framför en juristbyrå? Svaret är att det kan vara helt avgörande för dig som klient att välja en advokatbyrå istället för en juristbyrå. Advokatbyrån borgar för sin verksamhet genom att en eller flera anställda har titeln advokat. Jurister på advokatbyråer kallas för biträdande jurister och omfattas av advokatens titel, det så kallade principalansvaret.

”Det kan vara helt avgörande för dig som klient
att välja en advokatbyrå istället för en juristbyrå”

Våra advokater och biträdande jurister i Trollhättan står under svenska Advokatsamfundets tillsyn och är ansvariga för att klienten blir bemött med lojalitet, oberoende och kompetens. Advokatbyrån måste också ha försäkringar för att täcka eventuella skadestånd och är skyldig att upprätthålla ett utbildningskrav om 18 timmar per år och advokat. Vi har ett frivilligt åtagande gentemot våra biträdande jurister i Trollhättan som garanterar dem samma kompetensutveckling som advokaterna.

För att bli advokat måste man först ha juristexamen från universitetet, arbetat som verksam jurist i minst tre år, gått på advokatkurser och avlagt advokatexamen. Därefter ansöker juristen om att få väljas in som ledamot i samfundet. Då ska samtliga parter som juristen har mött i domstolar –  motpartsombud, medpartsombud och domare – tillskrivas för att yttra sig om juristens lämplighet.

”Jurist är ingen skyddad titel”

Den som är på ekonomiskt obestånd, har begått allvarligare brott eller på annat sätt uppvisat olämpligt eller tvivelaktigt beteende har svårt att bli invald i Advokatsamfundet och får då inte titulera sig som advokat. ”Jurist” är ingen skyddad titel vilket innebär att vem som helst kan benämna sig som jurist utan att det garanterar examen från juristprogrammet. Personen omfattas inte heller av någon myndighetstillsyn, har inga krav på försäkringar, kompetens eller lämplighet.

Här hittar du oss i Trollhättan

Vårt kontor i Trollhättan ligger centralt på Drottninggatan 17 mitt emot galleria Odenhuset. Vi delar ingång med det anrika hotell Kung Oscar med mindre än 5 minuters gångväg från järnvägsstationen och resecentrum. Kommer du med bil hittar du närmaste parkering i Odenhuset.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas