Välkommen till Zeijersborger & Co i Vänersborg!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Välkommen till Zeijersborger & Co i Vänersborg!

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Advokatbyrå i Vänersborg

Zeijersborger & Co är en av Vänersborgs mest heltäckande advokatbyråer för privatpersoner och företagare. Vi arbetar med ärenden som rör allt från barn och familj till brottmål, arbetsrätt och avtal. Vi förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar och tar emot klienter från hela Trestad.

Boka 20 minuters konsultation för 395 kr!

Har du en juridisk fråga och snabbt vill komma i kontakt med en advokat eller jurist? Goda råd är inte dyra! För bara 395 kr (inkl. 25% moms) får du 20 minuters juridisk rådgivning och oftast en tid redan samma dag. Du bokar online eller på telefon 010-33 33 888 och betalar enkelt med Swish eller kort. Välj om du vill ha konsultationen över telefon eller via videosamtal.

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Enkla vägen till att bli klient

Behöver du ett ombud eller vill du önska oss som offentligt biträde? Välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för att få prata med en juristassistent som lyssnar på ditt ärende, bedömer om det faller inom ramen för våra arbetsområden och tar dina uppgifter. Därefter skickar vi information med fullmakter, avtalsvillkor och lite extra läsning som kan vara intressant just för dig. Oftast går dokumenten per mail, men om du föredrar att ta emot dem via post är det inga problem. Vi bifogar fria svarskuvert.

För den som inte har skrivare eller vill ha hjälp att fylla i formulären tar vi gärna emot dig på vårt kontor i Vänersborg, Drottninggatan 4. När dokumentationen är underskriven är du klient hos oss!

Löpande handläggning sker både genom personliga möten på kontoret och kontakt per telefon och mail. Vi ordnar även videosamtal för den som önskar.

Återkoppling inom ett dygn

Våra advokater och jurister sitter ofta i förhandlingar, möten och rättegångar. Därför kopplas ditt samtal först till en av våra juristassistenter. Den som tar emot ditt meddelande bokar en telefontid med ditt ombud som kontaktar dig fortast möjligt, normalt inom en arbetsdag.

Sekretess och lojalitetsplikt

Zeijersborger & Co lyder under absolut sekretess och lojalitetsplikt. Det innebär att vi aldrig svarar på frågor om våra klienter eller berättar vilka vi representerar. Vi tar heller inte emot spontanbesök på vårt kontor i Vänersborg, så att du slipper möta någon du vill undvika.

Våra advokater och jurister i Vänersborg

Finns det någon skillnad mellan advokater och jurister? En advokat är alltid anställd eller ägare av en registrerad advokatbyrå. Advokaten måste ha en juristexamen och är en formell ledamot i Sveriges Advokatsamfund. För att bli ledamot krävs det att advokaten varit yrkesverksam i minst tre år, gått Advokatsamfundets kurser och avlagt advokatexamen. Det finns inget utbildningskrav på jurister som arbetar på juristbyråer eller myndigheter.

”Advokater är formella ledamöter i Sveriges Advokatsamfund”

Men vad gäller då för jurister som arbetar på advokatbyrå? De kallas traditionellt biträdande jurister och har gått en juridisk universitetsutbildning. Målet är att bli advokater och de lyder under Advokatsamfundets etiska regler avseende lämplighet, lojalitet och sekretess. Alla biträdande jurister på advokatbyråer har även en så kallad principal. Det innebär att en ansvarig advokat borgar för juristens arbete och om något mot förmodan skulle gå fel så är det advokaten som riskerar sin titel. Advokater har ett obligatoriskt utbildningskrav på 18 timmar per år och på Zeijersborger & Co i Vänersborg gäller det även våra biträdande jurister. Samtliga av våra ombud har obligatoriska försäkringar och tilläggsförsäkringar för att skydda våra klienter från eventuell förmögenhetsskada.

”Jurister på advokatbyråer lyder under
Advokatsamfundets etiska regler för advokater”

Det är alltid tryggare att vända sig till en advokatbyrå istället för en juristbyrå. Om du som klient skulle vara missnöjd med ditt ärende hos en advokatbyrå har du alltid möjlighet att anmäla byrån till Advokatsamfundets disciplinnämnd. Om något skulle gå fel under hanteringen av ditt ärende hos en juristbyrå har du ingenstans att vända dig. Därför råder vi dig att kontakta en advokatbyrå när du står inför en tvist. Då är du garanterad ett ombud med kompetens och lämplighet för att representera dig.

Här hittar du oss i Vänersborg

Vårt kontor i Vänersborg ligger centralt på Drottninggatan 4, nära tingsrätten och allmänna kommunikationer.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Meny

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.