fbpx

Välkommen till Zeijersborger & Co i Vänersborg!

Privatjuridisk advokatbyrå i Vänersborg

Zeijersborger & Co är en av Vänersborgs mest heltäckande privatjuridiska advokatbyråer! Vi arbetar med ärenden som rör allt från barn- och familjefrågor till biträde och försvar. Vi förordnas regelbundet av myndigheter och domstolar och tar emot klienter från hela Trestad.

Inledande rådgivning och personliga möten

När du är i behov av våra tjänster kontaktar du oss för ett kostnadsfritt inledande rådgivningssamtal. Du bokar enkelt en tid online eller på telefon 010-33 33 888. Under samtalet utreder vi förutsättningarna att driva ditt ärende juridiskt. Därefter fortsätter handläggningen per telefon och genom personliga möten på vårt kontor. Det går även bra att sköta kontakten via videosamtal om det skulle föredras.

Återkoppling inom ett dygn

Våra advokater och jurister sitter ofta i förhandlingar, möten och rättegångar. Därför kopplas ditt samtal först till en av våra juristassistenter. Den som tar emot ditt meddelande bokar en telefontid med ditt ombud som kontaktar dig fortast möjligt, normalt inom en arbetsdag.

Sekretess och lojalitetsplikt

Zeijersborger & Co lyder under absolut sekretess och lojalitetsplikt. Det innebär att vi aldrig svarar på frågor om våra klienter eller berättar vilka vi representerar. Vi tar heller inte emot spontanbesök på vårt kontor i Vänersborg, så att du slipper möta någon du vill undvika.

Våra advokater och jurister i Vänersborg

Finns det någon skillnad mellan advokater och jurister? En advokat är alltid anställd eller ägare av en registrerad advokatbyrå. Advokaten måste ha en juristexamen och är en formell ledamot i Sveriges Advokatsamfund. För att bli ledamot krävs det att advokaten varit yrkesverksam i minst tre år, gått Advokatsamfundets kurser och avlagt advokatexamen. Det finns inget utbildningskrav på jurister som arbetar på juristbyråer eller myndigheter.

“Advokater är formella ledamöter i Sveriges Advokatsamfund”

Men vad gäller då för jurister som arbetar på advokatbyrå? De kallas traditionellt biträdande jurister och har gått en juridisk universitetsutbildning. Målet är att bli advokater och de lyder under Advokatsamfundets etiska regler avseende lämplighet, lojalitet och sekretess. Alla biträdande jurister på advokatbyråer har även en så kallad principal. Det innebär att en ansvarig advokat borgar för juristens arbete och om något mot förmodan skulle gå fel så är det advokaten som riskerar sin titel. Advokater har ett obligatoriskt utbildningskrav på 18 timmar per år och på Zeijersborger & Co i Vänersborg gäller det även våra biträdande jurister. Samtliga av våra ombud har obligatoriska försäkringar och tilläggsförsäkringar för att skydda våra klienter från eventuell förmögenhetsskada.

“Jurister på advokatbyråer lyder under
Advokatsamfundets etiska regler för advokater”

Det är alltid tryggare att vända sig till en advokatbyrå istället för en juristbyrå. Om du som klient skulle vara missnöjd med ditt ärende hos en advokatbyrå har du alltid möjlighet att anmäla byrån till Advokatsamfundets disciplinnämnd. Om något skulle gå fel under hanteringen av ditt ärende hos en juristbyrå har du ingenstans att vända dig. Därför råder vi dig att kontakta en advokatbyrå när du står inför en tvist. Då är du garanterad ett ombud med kompetens och lämplighet för att representera dig.

Här hittar du oss i Vänersborg

Vårt kontor i Vänersborg ligger centralt på Drottninggatan 4, nära tingsrätten och allmänna kommunikationer.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas