Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Arbetstillstånd

Advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens

Vi hjälper såväl privatpersoner som företagare

Hur får man arbetstillstånd i Sverige?

När en person som kommer från ett land utanför EU/EES och Schweiz, vill arbeta i Sverige krävs i regel ett arbetstillstånd. Regelverket kan upplevas som snårigt och kraven på dokumentation är höga. Zeijersborger & Co har den kunskap och erfarenhet som krävs och biträder regelbundet privatpersoner och företag med att söka arbetstillstånd. Vi ansöker om arbetstillstånd till ett fast, förmånligt pris med flexibel delbetalning. Anpassa tjänsten med tillägg och lägg beställningen direkt via vår hemsida.

Behöver du ett ombud eller vill fråga om råd kring arbetstillstånd? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Konsultation

395

SEK

20 minuters juridisk rådgivning
 • Vägledning inom aktuellt rättsområde
 • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
 • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Rättsutredning

4 950

SEK

Vi gör en fördjupad analys av det rättsliga läget och bedömer hur du bör gå vidare.

 • 20 min inledande möte
 • Rättslig utredning av bevisning upp till 10 sidor
 • 20 min uppföljande möte för redovisning av rättslig inställning
 • Bedömning av möjlighet till rättsskydd eller rättshjälp
 • Löpande kontakter upp till 1 samtal à 15 min och 3 mejl

Arbetstillstånd

18 300

SEK

Vi ansöker om arbetstillstånd, ser till att relevant underlag kommer med och sköter alla kontakter.

 • 30 min inledande möte
 • Ansökan med underlag
 • Kontakter med arbetsgivare
 • Kontakter med facket och myndigheter
 • Löpande kontakter upp till 7 samtal à 15 min och 12 mejl

 Faktura, delbetalning, kort och Swish.

Möt Moa Möller, ansvarig för migrationsteamet

Jag är chefsjurist och advokat med ansvar för migrationsteamet på Zeijersborger & Co. Vi är specialister inom asyl, arbets- och uppehållstillstånd med mångårig erfarenhet av handläggning och processföring mot migrationsverket.

Att söka arbetstillstånd är en komplicerad process som kräver kunskap, noggrannhet och engagemang. Vår insats är avgörande för handläggningens framgång.

Vad krävs för att få arbetstillstånd?

De grundläggande reglerna kring arbetstillstånd återfinns i utlänningslagens kapitel 6 och kompletterande bestämmelser i utlänningsförordningens kapitel 5. Ett arbetstillstånd kan beviljas först då samtliga av nedanstående punkter är uppfyllda:

 • Tredjelandsmedborgaren ska ha ett giltigt pass.
 • Tredjelandsmedborgaren ska ha erbjudits ett arbete med arbetsvillkor som är i nivå med svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom yrket eller branschen.
 • Tredjelandsmedborgaren ska erbjudas en anställning som gör det möjligt för den att försörja sig.
 • Tredjelandsmedborgarens arbetsgivare ska ha för avsikt att teckna sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring för hen när den påbörjar anställningen.
 • Tjänsten ska annonseras i Sverige, inom EU/EES och Schweiz under minst tio dagar.
 • Ett erbjudande om anställning ska tas fram och berörd facklig organisation ska få tillfälle att yttra sig över anställningsvillkoren.

Vad krävs av arbetsgivaren?

För en arbetsgivare som vill anställa utländsk arbetskraft är det mycket att tänka på. Anställningen måste annonseras ut, facket måste involveras och arbetsgivarens ekonomiska ställning redovisas. Arbetsgivare i vissa branscher måste visa att de har möjlighet att betala ut lön till arbetstagaren. Oftast sker det genom redovisning av företagets skattekontoutdrag för de tre senaste månaderna, likvida bankmedel och balans- och resultatrapporter för nuvarande och tidigare år.

Läs gärna mer i vår handbok i arbetstillstånd.

Hur ansöker man om arbetstillstånd?

Arbetstillstånd ska som huvudregel sökas från hemlandet. Ansökan kan lämnas in vid en svensk ambassad eller göras på internet. Det ställs högre krav för vissa branscher, som städ, hotell- och resturang, bygg och personlig assistans. För andra yrken finns det särskilda krav exempelvis artist, au-pair, gästforskare och bärplockare.

Vad kostar det?

Vid ansökan om arbetstillstånd tar Migrationsverket ut en avgift på 500 till 2 000 kr. Zeijersborger & Co har ett fast arvode om 18 300 kr som inkluderar möte, ansökan med underlag samt kontakter med arbetsgivare, facket och myndigheter. Du köper enkelt tjänsten hos oss online med möjlighet till faktura och delbetalning. Om du har frågor eller vill ha hjälp med något är du välkommen att kontakta oss på 010-33 33 888.

Läs gärna mer om finansiering av ditt ärende.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du kan ha rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Mimmi Linden
5/5
“Vi fick jättebra hjälp med många konkreta tips på olika tillvägagångssätt, lagar och regler som vi kan förhålla oss till i ärendet.”
Leif Tibblin
5/5
“Känner mig lättad och positiv efter samtalen med era medarbetare.”
Jan Berntsen
5/5
“Jag blev kontaktad av en mycket trevlig och kunnig medarbetare. Jag återkommer gärna framöver om jag behöver juridiska råd och vägledning. Jag uppskattar era återkommande beskrivningar av verkliga fall.”

Kundrecensionerna är automatiskt insamlade via internt mailformulär efter genomförd konsultation.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du juridiska frägor och svar, ta del av Advokatens tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.