Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Arbetstillstånd

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Fasta priser

Flexibel betalning

Arbetstillstånd

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Flexibel betalning

Fasta priser

Hur får man arbetstillstånd i Sverige?

När en person som kommer från ett land utanför EU/EES och Schweiz, vill arbeta i Sverige krävs i regel ett arbetstillstånd. Regelverket kan upplevas som snårigt och kraven på dokumentation är höga. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs och biträder regelbundet privatpersoner och företag med att söka arbetstillstånd.

Behöver du ett ombud eller vill fråga om råd kring arbetstillstånd? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Vi ansöker om arbetstillstånd till ett fast, förmånligt pris med flexibel delbetalning. Anpassa tjänsten med tillägg och lägg beställningen direkt via vår hemsida.

Föregående
Nästa

Möt Moa Möller, ansvarig för migrationsteamet

Jag är chefsjurist och advokat med ansvar för migrationsteamet på Zeijersborger & Co. Vi är specialister inom asyl, arbets- och uppehållstillstånd med mångårig erfarenhet av handläggning och processföring mot migrationsverket.

Att söka arbetstillstånd är en komplicerad process som kräver kunskap, noggrannhet och engagemang. Vår insats är avgörande för handläggningens framgång.

Vad krävs för att få arbetstillstånd?

De grundläggande reglerna kring arbetstillstånd återfinns i utlänningslagens kapitel 6 och kompletterande bestämmelser i utlänningsförordningens kapitel 5. Ett arbetstillstånd kan beviljas först då samtliga av nedanstående punkter är uppfyllda:

  • Tredjelandsmedborgaren ska ha ett giltigt pass.
  • Tredjelandsmedborgaren ska ha erbjudits ett arbete med arbetsvillkor som är i nivå med svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom yrket eller branschen.
  • Tredjelandsmedborgaren ska erbjudas en anställning som gör det möjligt för den att försörja sig.
  • Tredjelandsmedborgarens arbetsgivare ska ha för avsikt att teckna sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring för hen när den påbörjar anställningen.
  • Tjänsten ska annonseras i Sverige, inom EU/EES och Schweiz under minst tio dagar.
  • Ett erbjudande om anställning ska tas fram och berörd facklig organisation ska få tillfälle att yttra sig över anställningsvillkoren.

Läs gärna mer i vår handbok i arbetstillstånd.

★ ★ ★ ★ ★
“En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
“Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
★ ★ ★ ★ ★
“Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
“Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
Föregående
Nästa

Vad krävs av arbetsgivaren?

För en arbetsgivare som vill anställa utländsk arbetskraft är det mycket att tänka på. Anställningen måste annonseras ut, facket måste involveras och arbetsgivarens ekonomiska ställning redovisas. Arbetsgivare i vissa branscher måste visa att de har möjlighet att betala ut lön till arbetstagaren. Oftast sker det genom redovisning av företagets skattekontoutdrag för de tre senaste månaderna, likvida bankmedel och balans- och resultatrapporter för nuvarande och tidigare år. Läs gärna mer i vår handbok i arbetstillstånd.

Hur ansöker man om arbetstillstånd?

Arbetstillstånd ska som huvudregel sökas från hemlandet. Ansökan kan lämnas in vid en svensk ambassad eller göras på internet. Det ställs högre krav för vissa branscher, som städ, hotell- och resturang, bygg och personlig assistans.  För andra yrken finns det särskilda krav exempelvis artist, au-pair, gästforskare och bärplockare.

Vad kostar det?

Vid ansökan om arbetstillstånd tar Migrationsverket ut en avgift på 500 till 2 000 kr. Zeijersborger & Co har ett fast arvode om 18 300 kr som inkluderar möte, ansökan med underlag samt kontakter med arbetsgivare, facket och myndigheter. Du köper enkelt tjänsten hos oss online med möjlighet till faktura och delbetalning. Om du har frågor eller vill ha hjälp med något är du välkommen att kontakta oss på 010-33 33 888.

Läs gärna mer om finansiering av ditt ärende.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".product-box-btn").on('click', function(event){ mixpanel.track("Product box link clicked"); }); });