Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Offentligt försvar

Advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens

Vi hjälper såväl privatpersoner som företagare

Är du misstänkt för brott?

Zeijersborger & Co biträder dig oavsett vad du är misstänkt för. Vi tillvaratar dina rättigheter och är med på polisförhör, häktesförhandlingar och domstolsprocesser. Som din försvarare gör vi skillnad på riktigt. Många av våra klienter får ett mildare straff eller frias helt, tack vare vår hjälp! Våra brottmålsadvokater anlitas både i offentliga och privata försvar.

Behöver du en försvarsadvokat eller vill fråga om råd kring brottmål? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat specialiserad i brottmål för 595 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

595

SEK

Brottmålskonsultation

20 minuters juridisk rådgivning

 • Vägledning inom aktuellt rättsområde
 • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
 • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Privat försvar (biträdande jurist)

7 920

SEK

Är du misstänkt för ett brott där du inte har rätt till offentligt biträde? Som din privata försvarare stöttar vi dig och processar i domstol.

 • Genomgång av förundersökningen
 • Förberedelser
 • Närvaro vid huvudförhandling upp till 1 tim
 • Löpande kontakter upp till 3 samtal à 15 min och 4 mejl
 • Avslutande åtgärder

Privat försvar (advokat)

9 720

SEK

Är du misstänkt för ett brott där du inte har rätt till offentligt biträde? Som din privata försvarare stöttar vi dig och processar i domstol.

 • Genomgång av förundersökningen
 • Förberedelser
 • Närvaro vid huvudförhandling upp till 1 tim
 • Löpande kontakter upp till 3 samtal à 15 min och 4 mejl
 • Avslutande åtgärder

 Faktura, delbetalning, kort och Swish.

Möt Kerstin Vogel, ansvarig för brottmålsteamet

Jag är delägare och advokat på Zeijersborger & Co och ansvarar för brottmålsteamet. Vi arbetar både med offentliga förordnanden, privat försvar och som målsägandebiträde.

Med vår samlade expertis erbjuder vi 40 års erfarenhet som brottmålsadvokater. Med ett privat försvar kan du känna dig trygg från förhör till rättegång och du ökar väsentligt dina förutsättningar att få en rättvis dom.

Vad gör din försvarsadvokat?

Den som misstänks för ett brott har oftast rätt till en offentlig försvarare och kan själv välja advokat. Det är försvarsadvokatens uppgift att ”med flit och lojalitet” bevaka den misstänktes rätt. Advokaten närvarar vid förhör, häktningsförhandlingar, kvarstadsförhandlingar, analyserar bevisning, granskar förundersökningen och biträder klienten under huvudförhandlingen.

I vissa fall häktas, det vill säga frihetsberövas, den misstänkte under hela eller delar av tiden fram till rättegång. Under tiden i häkte kan den misstänkte åläggas restriktioner, vilket innebär att hen inte får kommunicera med någon annan än sin advokat. I advokatens roll ligger då även att förklara situationen för anhöriga, vara ett stöd för klienten under häktningstiden och hjälpa klienten i kontakter med åklagaren och andra myndigheter.

Läs gärna mer om förhör i vår handbok.

Vad säger lagen?

Enligt rättegångsbalken har den som misstänks för ett brott alltid rätt att anlita en försvarare. Domstolen förordnar regelmässigt försvarare för den som är anhållen eller häktad. Detsamma gäller om påföljden är svårbestämd, den misstänkte är under 18 år eller om straffvärdet övergår sex månaders fängelse.

Under en förundersökning råder förundersökningssekretess. Det innebär att innan förundersökningen är klar får varken den misstänkte eller försvarsadvokaten reda på vad eventuella vittnen sagt och vad som i övrigt framkommit. Enligt förundersökningskungörelsen har den som är skäligen misstänkt för ett brott rätt att få reda på vad han är misstänkt för, att tolk närvarar under förhör och att handlingar översätts till ett språk som den misstänkte förstår. Det är viktigt att känna till att den misstänkte inte har någon skyldighet att svara på frågor från polisen.

Hur du ska agera i ett polisförhör
Ta del av våra bästa tips för hur du ska agera i ett polisförhör. Fyll i din e-post så skickar vi guiden till dig, helt kostnadsfritt!

Vill du önska oss som offentlig försvarare?

Vi företräder dig gärna i ditt ärende. När det gäller offentligt försvar står staten för kostnaden och du har rätt att önska vilken advokat du vill.

Om du inte redan vet vem av våra advokater du vill önska som din försvarare, är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för en rekommendation. Därefter är det enda du behöver göra att skicka ditt önskemål i ett mejl till aktuell tingsrätt. Så snart det är gjort kommer vi att bli kontaktade av domstolen och kan påbörja handläggningen.

Har du frågor eller behöver hjälp med något? Vi är bara ett telefonsamtal bort!

Leif Tibblin
5/5
“Känner mig lättad och positiv efter samtalen med era medarbetare.”
Jan Berntsen
5/5
“Jag blev kontaktad av en mycket trevlig och kunnig medarbetare. Jag återkommer gärna framöver om jag behöver juridiska råd och vägledning. Jag uppskattar era återkommande beskrivningar av verkliga fall.”
Elsa Pettersson
5/5
“Otroligt duktig och trevlig jurist!”

Kundrecensionerna är automatiskt insamlade via internt mailformulär efter genomförd konsultation.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du juridiska frägor och svar, ta del av Advokatens tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.