Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Offentligt försvar

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Fasta priser

Flexibel betalning

Offentligt försvar

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Flexibel betalning

Fasta priser

Är du misstänkt för brott?

Zeijersborger & Co biträder dig oavsett vad du är misstänkt för. Vi tillvaratar dina rättigheter och är med på polisförhör, häktesförhandlingar och domstolsprocesser.

Som din försvarare gör vi skillnad på riktigt. Många av våra klienter får ett mildare straff eller frias helt, tack vare vår hjälp! Våra namnkunniga brottmålsadvokater har med framgång drivit ett antal uppmärksammade fall och anlitas både i offentliga och privata försvar.

Behöver du en försvarsadvokat eller vill fråga om råd kring brottmål? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Föregående
Nästa

Möt Kerstin Vogel, ansvarig för brottmålsteamet

Jag är delägare och advokat på Zeijersborger & Co och ansvarar för brottmålsteamet. Vi arbetar både med offentliga förordnanden, privat försvar och som målsägandebiträde.

Med vår samlade expertis erbjuder vi 40 års erfarenhet som brottmålsadvokater. Med ett privat försvar kan du känna dig trygg från förhör till rättegång och du ökar väsentligt dina förutsättningar att få en rättvis dom.

Hur du ska agera i ett polisförhör
Ta del av våra bästa tips för hur du ska agera i ett polisförhör. Fyll i din e-post så skickar vi guiden till dig, helt kostnadsfritt!

Vad gör din försvarsadvokat?

Den som misstänks för ett brott har oftast rätt till en offentlig försvarare och kan själv välja advokat. Det är försvarsadvokatens uppgift att ”med flit och lojalitet” bevaka den misstänktes rätt. Advokaten närvarar vid förhör, häktningsförhandlingar, kvarstadsförhandlingar, analyserar bevisning, granskar förundersökningen och biträder klienten under huvudförhandlingen. Läs gärna mer om förhör i vår handbok.

I vissa fall häktas, det vill säga frihetsberövas, den misstänkte under hela eller delar av tiden fram till rättegång. Under tiden i häkte kan den misstänkte åläggas restriktioner, vilket innebär att hen inte får kommunicera med någon annan än sin advokat. I advokatens roll ligger då även att förklara situationen för anhöriga, vara ett stöd för klienten under häktningstiden och hjälpa klienten i kontakter med åklagaren och andra myndigheter.

★ ★ ★ ★ ★
“En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
“Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
★ ★ ★ ★ ★
“Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
“Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
Föregående
Nästa

Vad säger lagen?

Enligt rättegångsbalken har den som misstänks för ett brott alltid rätt att anlita en försvarare. Domstolen förordnar regelmässigt försvarare för den som är anhållen eller häktad. Detsamma gäller om påföljden är svårbestämd, den misstänkte är under 18 år eller om straffvärdet övergår sex månaders fängelse.

Under en förundersökning råder förundersökningssekretess. Det innebär att innan förundersökningen är klar får varken den misstänkte eller försvarsadvokaten reda på vad eventuella vittnen sagt och vad som i övrigt framkommit. Enligt förundersökningskungörelsen har den som är skäligen misstänkt för ett brott rätt att få reda på vad han är misstänkt för, att tolk närvarar under förhör och att handlingar översätts till ett språk som den misstänkte förstår. Det är viktigt att känna till att den misstänkte inte har någon skyldighet att svara på frågor från polisen.

Vill du önska oss som offentlig försvarare?

Vi företräder dig gärna i ditt ärende. När det gäller offentligt försvar står staten för kostnaden och du har rätt att önska vilken advokat du vill.

Om du inte redan vet vem av våra advokater du vill önska som din försvarare, är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för en rekommendation. Därefter är det enda du behöver göra att skicka ditt önskemål i ett mejl till aktuell tingsrätt. Så snart det är gjort kommer vi att bli kontaktade av domstolen och kan påbörja handläggningen.

Har du frågor eller behöver hjälp med något? Vi är bara ett telefonsamtal bort!

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".product-box-btn").on('click', function(event){ mixpanel.track("Product box link clicked"); }); });