Julerbjudande

Använd koden:GODJUL

(50% rabatt på konsultation till Julafton)

Sök

Framtidsfullmakt

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Fasta priser

Flexibel betalning

Framtidsfullmakt

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Flexibel betalning

Fasta priser

Vem bestämmer när jag själv inte kan?

En framtidsfullmakt ger dig möjligheten att bestämma vem som ska sköta dina personliga angelägenheter om du inte längre klarar av det själv, till exempel på grund av ålder eller sjukdom.

Vill fråga om råd kring framtidsfullmakt? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Vi upprättar framtidsfullmakter till fasta, förmånliga priser med flexibel delbetalning. Anpassa tjänsten med tillägg och lägg beställningen direkt via vår hemsida.

Föregående
Nästa

Möt Josefine Rosén, ledare för det familjeekonomiska teamet

Jag är teamledare på Zeijersborger & Co och expert på ekonomisk familjerätt. Jag och teamet är specialiserade inom frågor som rör ekonomisk familjerätt och är vana att hantera bland annat arv, bodelningar och skilsmässor.

Vi strävar efter att skapa en trygg och smidig process för dig och den du valt ska ta tillvara dina intressen när du själv inte kan. Vårt team erbjuder löpande support och rådgivning för att säkerställa att fullmakten hålls uppdaterad och att dina önskemål respekteras även i framtiden.

Josefine

Varför ska man skriva framtidsfullmakt?

Vi rekommenderar alla att skriva framtidsfullmakt. Det är ett bra sätt att reglera vem som ska sköta dina angelägenheter, och hur, när du inte längre klarar av det själv. Det kan gälla allt från betalning av löpande räkningar till förvaltning av ditt företag. En framtidsfullmakt fungerar som ett alternativ till en god man eller förvaltare, där du själv får bestämma vem som övertar ansvaret istället för tingsrätten. Behovet av framtidsfullmakt kan öka med ålder eller vid sjukdom. Läs gärna mer i vår handbok i framtidsfullmakt.
★ ★ ★ ★ ★
“Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
“Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
★ ★ ★ ★ ★
“En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
“Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
Föregående
Nästa

Viktigt att tänka på

Du måste vara noga med att välja en person som du har stort förtroende för, eftersom det är fullmaktstagaren som bestämmer när fullmakten träder i kraft. För att undvika att du blir lurad kan du bestämma att någon ska granska fullmaktstagarens arbete. Det går också bra att ange flera fullmaktshavare, som antingen utses i en viss turordning eller ges olika typer av uppdrag.

Tänk på att en make inte per automatik har rätt att sköta den andre makens personliga angelägenheter, om hen inte längre skulle kunna göra det själv. Om du önskar att din partner vid behov tar över det ansvaret rekommenderar vi därför att du skriver en framtidsfullmakt.

Vad krävs för att framtidsfullmakten ska bli giltig?

Reglerna kring framtidsfullmakter hittas i lagen om framtidsfullmakter. För att fullmakten ska bli giltig krävs att den är skriftlig samt bevittnad av två av varandra oberoende vittnen. Du bör därför fundera på vem som ska bevittna din fullmakt. Fullmakten behöver inte registreras någonstans, men tänk på att det endast är originalhandlingen som är giltig. Den bör därför förvaras på en säker plats.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.