Framtidsfullmakt

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Framtidsfullmakt

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Vem bestämmer när jag själv inte kan?

En framtidsfullmakt ger dig möjligheten att bestämma vem som ska sköta dina personliga angelägenheter om du inte längre klarar av det själv, till exempel på grund av ålder eller sjukdom. Vi hjälper dig att ta fram juridiskt korrekta handlingar som respekterar din vilja och möter formella krav.

Du är välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888. Då får du prata med en juristassistent som svarar på frågor om vad det innebär att bli klient och hjälper dig med allt det administrativa. För dig som vill fråga om råd, kan vi rekommendera att boka en 20 minuters konsultation med advokat för endast 395 kr. Välj om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Framtidsfullmakt

3 900 kr

  • 40 min inledande möte
  • Upprättande av handling
  • Löpande kontakter upp till
    1 samtal à 15 min och 4 mejl

Genom beställning godkänner du våra Allmänna avtalsvillkor

För tillkommande tid gäller timtaxa 2 på löpande räkning

Möjlighet till delbetalning vid godkänd kreditbedömning

Varför ska man skriva framtidsfullmakt?

Vi rekommenderar alla att skriva framtidsfullmakt. Det är ett bra sätt att reglera vem som ska sköta dina angelägenheter, och hur, när du inte längre klarar av det själv. Det kan gälla allt från betalning av löpande räkningar till förvaltning av ditt företag. En framtidsfullmakt fungerar som ett alternativ till en god man eller förvaltare, där du själv får bestämma vem som övertar ansvaret istället för tingsrätten. Behovet av framtidsfullmakt kan öka med ålder eller vid sjukdom. Läs gärna mer i vår handbok i framtidsfullmakt.

Viktigt att tänka på

Du måste vara noga med att välja en person som du har stort förtroende för, eftersom det är fullmaktstagaren som bestämmer när fullmakten träder i kraft. För att undvika att du blir lurad kan du bestämma att någon ska granska fullmaktstagarens arbete. Det går också bra att ange flera fullmaktshavare, som antingen utses i en viss turordning eller ges olika typer av uppdrag.

Tänk på att en make inte per automatik har rätt att sköta den andre makens personliga angelägenheter, om hen inte längre skulle kunna göra det själv. Om du önskar att din partner vid behov tar över det ansvaret rekommenderar vi därför att du skriver en framtidsfullmakt.

Vad krävs för att framtidsfullmakten ska bli giltig?

Reglerna kring framtidsfullmakter hittas i lagen om framtidsfullmakter. För att fullmakten ska bli giltig krävs att den är skriftlig samt bevittnad av två av varandra oberoende vittnen. Du bör därför fundera på vem som ska bevittna din fullmakt. Fullmakten behöver inte registreras någonstans, men tänk på att det endast är originalhandlingen som är giltig. Den bör därför förvaras på en säker plats.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Meny

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.