fbpx

Framtidsfullmakt

Vem bestämmer när jag själv inte kan?

En framtidsfullmakt ger dig möjligheten att bestämma vem som skall sköta dina personliga angelägenheter om du inte längre klarar av det själv, t ex pga ålder eller sjukdom. Vi hjälper dig att ta fram juridiskt korrekta handlingar som respekterar din vilja och möter formella krav.

Så går det till

Vi rekommenderar alla att skriva framtidsfullmakt. Det är ett bra sätt att reglera vem som skall sköta dina angelägenheter, och hur, när du inte längre klarar av det själv.

”Du bestämmer själv vem
som ska bli din gode man”

Det kan gälla allt från betalning av löpande räkningar till förvaltning av ditt företag. Behovet av framtidsfullmakt kan öka med ålder eller vid sjukdom. Läs gärna mer i vårt häfte Framtidsfullmakt eller ladda ner det här.

Att tänka på

Du måste vara noga med att välja en person som du har stort förtroende för eftersom det är fullmaktstagaren som bestämmer när fullmakten träder i kraft. För att undvika att du blir lurad kan du bestämma att någon skall granska fullmaktstagarens arbete.

”Välj en person du som
har stort förtroende för”

För att undvika konflikter mellan anhöriga kan det vara lämpligt att utse en utomstående person till fullmaktstagare och/eller granskare.

Vad säger lagen

För att fullmakten skall vara giltig krävs att den bevittnas av två av varandra oberoende vittnen. Du bör därför fundera på vem som skall bevittna din fullmakt.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas