Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Konsumenttvist

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Fasta priser

Flexibel betalning

Konsumenttvist

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Flexibel betalning

Fasta priser

Har du köpt en vara eller tjänst det är fel på?

Det händer ibland att en köpt vara eller tjänst inte uppfyller våra förväntningar. Ofta handlar det om att pris eller kvalité inte stämmer med beskrivningen för det man köpt. Då har köparen och säljaren hamnat i konsumenttvist. Några exempel kan vara fel på bilen eller att man känner sig lurad när man köpt något på nätet. Det kan också handla om att köpare och hantverkare inte kommer överens. Vilka rättigheter har konsumenten och vilka skyldigheter har företaget? Zeijersborger & Co biträder regelbundet både konsumenter och företagare i tvister. Vi hjälper dig att bestrida fakturan eller reklamera tjänsten och står vid din sida vid förhandlingar.

Behöver du en jurist eller advokat? Vill du fråga om råd kring konsumenträtten? Då rekommenderar vi dig att boka juridisk rådgivning för endast 395 kr. Under 20 minuter får du prata med en duktig advokat eller jurist som ger dig vägledning och hjälper dig att föra ditt ärende framåt. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Föregående
Nästa

Möt Peter Zeijersborger, ansvarig för tvistemålsteamet

Jag är advokat och grundare av Zeijersborger & Co. Med över 20 års erfarenhet av att driva processer i och utanför domstol är jag ansvarig för tvistemålsteamet. Vi är specialiserade på att driva ärenden mellan privatpersoner, företag och konsumenter samt arbetsgivare och arbetstagare.

Oavsett om du har utfört en tjänst eller köpt en vara har du rätt att få det som är avtalat om. Mitt team driver framgångsrikt konsumenttvister och är inte rädda för att gå upp i domstol om det krävs för att vår klient ska vinna framgång.

Varför ska du välja Zeijersborger & Co?

  • Över 15 års erfarenhet och några av landets mest namnkunniga advokater
  • Heltäckande arbetsområden och specialistkompetens för såväl privatpersoner som företagare
  • Fasta, transparenta priser och flexibel betalning
  • Ett helt team bakom dig
  • 16 000+ nöjda klienter
★ ★ ★ ★ ★
“En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
“Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
★ ★ ★ ★ ★
“Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
“Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
Föregående
Nästa

Vad händer när jag anmäler fel med varan eller tjänsten?

Om det är fel på en vara kan du ha rätt att hålla inne betalning, kräva omleverans, prisavdrag eller häva köpet. Du kan i vissa fall även ha rätt till skadestånd. När tvisten handlar om ett större belopp är det bra att anlita en advokat eller jurist som kan biträda dig genom domstolsprocessen och eventuella förhandlingar. Om säljare (företagaren) och köpare (konsumenten) inte kommer överens avgörs ärendet så småningom i allmän domstol. En konsumenttvist startar i regel genom att en stämningsansökan lämnas in till den tingsrätt som ligger där konsumenten är bosatt.

Vad säger lagen om konsumenträtt?

Det finns en rad lagar som reglerar förhållandet mellan företag, näringsidkare och privatpersoner, konsumenter. I första hand handlar det om konsumentköplagen och konsumenttjänstlagen. Konsumentköplagen gäller när ett företag säljer varor till en konsument, med undantag för fast egendom. Konsumenttjänstlagen gäller arbete på lös och fast egendom och förvaring. En tjänst är att anse som felaktig om den inte utförts fackmannamässigt, avviker från avtalet eller myndighets föreskrifter.

5 saker att tänka på

1. Reklamera eller bestrida fakturan

Det är viktigt att kontakta säljaren så snart som du upptäckt felet. Om du inte är nöjd med varan eller tjänsten kallas det att reklamera. Är det istället fakturan som är felaktig kallas det att bestrida en faktura. Skriv vad som är felaktigt eller vad du inte är nöjd med, och varför du anser att det du ska betala för inte är vad du hade förväntat dig.

2. Utreda ärendet

Om tvisten handlar om en mindre summa är det ofta lämpligt att först utreda ärendet med kommunens konsumentvägledare. I vissa fall kan man försöka låta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) pröva tvisten. Allmänna Reklamationsnämndens beslut är bara vägledande men de flesta seriösa företag följer deras anvisningar.

3. Ta hjälp av ett juridiskt ombud

Rör det sig om större belopp är det bättre och säkrare för dig att skaffa ett juridiskt ombud som kan hjälpa dig genom processen. Du är välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888.

4. Dokumentera allt

Anteckna vilka kontakter ni har haft, vad som sagts och dokumentera allting du tror är av vikt. Det kan hjälpa dig att vinna framgång i ditt ärende.

5. Förbereda sig inför mötet

Inför det första mötet med din advokat eller jurist bör du ha gått igenom alla handlingar som rör ärendet och kartlagt vilka bevis du har för din inställning. Ta med kvitton, avtal och garantier. Ordning och reda ger effektiv handläggning,

Vad kostar det att lösa en konsumenttvist?

Om det tvistiga beloppet överskrider ett halvt prisbasbelopp kan du genom din hemförsäkring ha rätt till rättsskydd. Du riskerar då bara att få betala en mindre del av rättegångskostnaden om du förlorar målet. Saknar du hemförsäkring kan du har rätt till rättshjälp. Vi hjälper dig med ansökan.

Vi erbjuder juridiska tjänster till förmånliga fasta priser, så att du redan från början vet vad ditt ärende kommer att kosta och vad som ingår i priset. Det ger dig som klient full kontroll, transparens och förutsägbarhet – precis som vi tycker det ska vara.

De flesta advokatbyråer erbjuder fortfarande endast handläggning på timtaxa. Det medför en ekonomisk osäkerhet för dig som klient, som du helt enkelt slipper hos oss. Eftersom de administrativa åtgärderna i fastprisärenden blir färre, sparar du dessutom i snitt 10% jämfört med timtaxa på löpande räkning.

Läs gärna mer om finansiering av ditt ärende.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.