Målsägandebiträde

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Målsägandebiträde

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Kan jag önska ett målsägandebiträde?

När någon utsätts för ett grövre brott eller det finns personliga förhållanden och andra omständigheter som innebär att målsäganden (brottsoffret) kan antas ha ett särskilt starkt behov av ombud, utses ett biträde. Våra advokater och jurister förordnas regelbundet som målsägandebiträden och hjälper klienter som blivit utsatta för misshandel, fridskränkning, sexualbrott, hatbrott och hedersrelaterat våld. Du har rätt att välja vem du vill ha som advokat, och behöver inte stå för några av kostnaderna själv.

Behöver du ett målsägandebiträde eller vill fråga om råd? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Föregående
Nästa

Vi står på din sida

Som målsägandebiträde följer vi med dig på förhör, ger stöd i kontakt med polis och åklagare och undersöker dina möjligheter till skadestånd. Vi finns vid din sida i domstolen, biträder åtalet och ser till att du känner dig trygg före, under och efter rättegången.

Vad gör ett målsägandebiträde?

I lag (1988:609) om målsägandebiträde regleras målsägandebiträdets uppgifter. Biträdet ska stödja och hjälpa målsägande genom domstolsprocessens alla led. Därutöver kan målsägandebiträdet hjälpa åklagaren genom att biträda åtalet.

Det är även biträdets uppgift att föra talan om enskilt anspråk, det vill säga skadestånd. Den som utsatts för ett brott kan enligt skadeståndslagen bland annat ha rätt till ersättning för sveda och värk, kränkning samt inkomstförlust.

Vill du önska oss som målsägandebiträde?

Vi företräder dig gärna i ditt ärende! Staten står för kostnaden för ditt målsägandebiträde och du har rätt att önska vilken advokat eller jurist du vill.

★ ★ ★ ★ ★
”En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
”Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
★ ★ ★ ★ ★
”Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
”Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
Föregående
Nästa

Om du inte redan vet vem av våra ombud du vill önska, är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888 för en rekommendation. Därefter är det enda du behöver göra att skicka ditt önskemål i ett mejl till aktuell tingsrätt. Så snart det är gjort kommer vi att bli kontaktade av domstolen och kan påbörja handläggningen.

Har du frågor eller behöver hjälp med något? Vi är bara ett telefonsamtal bort!

5 saker att tänka på om du utsatts för brott

1. Polisanmäl brottet

Om du utsatts för ett brott ska du så snart som möjligt göra en polisanmälan.

2. Sök läkarvård

Sök läkarvård om du har blivit skadad och var noga med att läkaren dokumenterar dina skador.

3. Ansök om kontaktförbud

Är du rädd för att du ska utsättas för ytterligare brott, kan du ansöka om kontaktförbud och skyddat boende.

4. Spara kvitton

Om brottet medfört att du fått kostnader så ska du spara alla kvitton. Det kan hjälpa dig att få ersättning.

5. Välj advokat

Informera polisen om du önskar ett målsägandebiträde och vem du vill ska företräda dig. Du har rätt att själv välja advokat och kan byta om du redan har förordnats ett ombud.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".product-box-btn").on('click', function(event){ mixpanel.track("Product box link clicked"); }); });