Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Personskada och livränta

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Fasta priser

Flexibel betalning

Personskada och livränta

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

16 000+ nöjda klienter

Flexibel betalning

Fasta priser

Ger din personskada rätt till ekonomisk ersättning?

En personskada är en fysisk eller psykisk skada som orsakats av någons handlande. Det kan till exempel vara en olycka, en arbetsskada, patientskada eller en misshandel. Oftast upplever den drabbade övergående besvär men ibland kan händelsen leda till långvarig sjukdom med nedsatt arbetsförmåga och omfattande kontakter med försäkringsbolag och försäkringskassa. Vi tar hand om den juridiska handläggningen och kommunikationen med bolag och myndigheter så att du kan fokusera på din hälsa.

Behöver du ett ombud eller vill fråga om råd kring personskada och livränta? Då rekommenderar vi dig att boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Boka enkelt online eller genom att ringa till oss på 010-33 33 888. Du väljer själv om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Föregående
Nästa

Möt Josefine Rosén, ansvarig förstejurist för personskadeteamet

Jag är ansvarig förstejurist för personskadeteamet på Zeijersborger & Co. Vårt team består av specialister inom personskadeområdet och vi har en lång erfarenhet av att hantera en rad olika frågor relaterade till personskador och ersättning.

Vårt fokus ligger på att hjälpa våra klienter att få den ekonomiska kompensation de har rätt till efter en olycka eller skada.

Josefine

Vi hjälper dig att få skadeersättning

Om du blivit skadad i arbetet, varit utsatt för felbehandling inom sjukvården eller på annat sätt blivit skadad eller sjuk på grund av någons handlande kan det medföra problem av juridisk karaktär.

Det är relativt vanligt att den som drabbas av en personskada eller långvarig sjukdom har en annan uppfattning än försäkringskassan om vilken ersättning som ska utgå. Vi erbjuder våra klienter juridisk rådgivning och hjälp att processa mot försäkringsbolag och Försäkringskassa angående ersättning, sjukpenning, sjukersättning, livränta och SGI.

Ta med så mycket dokumentation du har till det första mötet med din advokat. Det kan vara intyg från behandlande läkare och specialister, inkomstdeklarationer, lönespecifikationer och tidigare anställningsavtal.

★ ★ ★ ★ ★
“En seriös advokatbyrå med hög kompetens och stort engagemang! De biträdde mig i ett komplext vårdnadsärende med stora framgångar.”
– Alex Mani Zeid
★ ★ ★ ★ ★
“Helt underbara jurister och advokater! Helt klart den bästa advokatbyrån. De har hjälpt mig otroligt mycket i min vårdnadstvist och jag är evigt tacksam!”
– Paulina Solimman
★ ★ ★ ★ ★
“Kan varmt rekommendera! Hela tiden raka rör och ärliga samtal längs processen. Tack till er allihopa!”
– Helen Andersson
★ ★ ★ ★ ★
“Vi fick mycket kompetent och professionell hjälp av Zeijersborger & Co. Uppskattade också det varma bemötandet och förståelsen för vårt ärende.”
– Josefin Larsson
Föregående
Nästa

Vad säger lagen om personskada och livränta?

Enligt lagen (1976:380) om arbetsskadeförsäkring har den som drabbats av en arbetsskada rätt till livränta om arbetsförmågan är nedsatt med minst en femtondel, om nedsättningen är varaktig eller kan antas bestå under minst ett år. Livräntan ska motsvara den inkomstförlust den skadedrabbade gör och utgår från den sjukpenninggrundande inkomsten, SGI.

Enligt patientskadelagen (1996:799) ersätts skador som uppkommit i samband med hälso- och sjukvård i Sverige. För att man ska ha rätt till ersättning krävs att skadan uppkommit genom vård och att skadan hade kunnat undvikas genom att ge vård på något annat sätt.

Ersättning för personskador som orsakas uppsåtligen av någon annan regleras i skadeståndslagen (1972:207).

Vad kostar det?

I tvister om arbetsskada och patientskada är huvudregeln att klienten betalar ombudets kostnader privat, då dessa inte ersätts av rättsskydd (hemförsäkringen) eller rättshjälp (staten). Ofta finns det mycket dokumentation i ärenden om personskada och därför krävs en utredning om 2-3 timmar för att advokaten ska kunna avgöra om ärendet går att nå framgång i. Räkna därför med minst 3 500 kr inklusive moms i kostnad för en initial bedömning. Därefter tillkommer timarvode utifrån omfattningen av den löpande handläggningen.

Undantaget är patientskador där LÖF (landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) har meddelat ett beslut som du vill överklaga till patientskadenämnden. Då kan du få hjälp av rättsskyddet i din hemförsäkring.

Läs gärna mer om finansiering av ditt ärende.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".product-box-btn").on('click', function(event){ mixpanel.track("Product box link clicked"); }); });