Privat försvar

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Privat försvar

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Erfarna privata försvarsadvokater till fast pris

Är du misstänkt för ringa stöld, narkotikabrott, sexköp, vårdslöshet i trafik eller något annat brott där du inte får en offentlig försvarare? Vi erbjuder privat försvar från endast 6 850 kr inkl. moms, vilket täcker de flesta mindre brottmålsprocesserna. Med 15 års erfarenhet av brottmål och erkänt duktiga jurister och advokater, kan du känna dig trygg med att anlita någon av våra försvarare. Vår roll är att stötta dig, medverka vid förhör och processa i domstol.

Välkommen att kontakta oss på telefon 010-33 33 888, eller boka en 20 minuters konsultation online för 395 kr. Välj om du vill ha din konsultation på telefon eller via videosamtal.

Privat försvar

6 950 kr

 • Genomgång av förundersökning
 • Förberedelser
 • Närvaro vid huvudförhandling
  upp till 45 min
 • Tidsspillan till och från
  domstol upp till 1 tim
 • Löpande kontakter upp till
  3 samtal à 15 min och 4 mejl

Genom beställning godkänner du våra Allmänna avtalsvillkor

Priset avser biträde i en instans
För tillkommande tid gäller timtaxa 1 på löpande räkning

Möjlighet till delbetalning vid godkänd kreditbedömning

När kan jag anlita en privat försvarare?

Det finns en rad olika anledningar till att välja en privat försvarare. Vanligast är att du som misstänkt blivit nekad offentlig försvarare, men ändå vill ha en advokat vid din sida. Ofta är det brott som anses mindre allvarliga och där straffet, påföljden, är böter. Det kan till exempel röra sig om ofredande, olovlig körning, hemfridsbrott, rattfylla eller penningtvätt. Men även om tingsrätten anser att brottet är ringa, så upplever de flesta att det är obehagligt att bli kallad till polisen och stå anklagad i domstol utan juridisk hjälp. Det kan också vara så att du har fått ett offentligt ombud som du vill byta ut men blir nekad av domstolen, eller så vill du undvika att ditt namn blir offentligt under förundersökningen när domstolen förordnar en försvarsadvokat åt dig.

Vad säger lagen om privat försvar?

Den som är misstänkt har alltid rätt att ha med sig en försvarare till förhör och i domstol. Är brottet allvarligt, så förordnar tingsrätten en offentlig försvarare och står även för kostnaderna. Har du valt en privat försvarare betalar du istället i regel alltid ur egen ficka, men kan i vissa fall bli ersatt av staten i efterhand om åtalet läggs ner eller du blir frikänd. Du kan anlita vem du vill så länge personen inte är direkt oskicklig eller olämplig, men det är alltid bättre att anlita en jurist som arbetar på advokatbyrå.

Vad kostar det att anlita en privat försvarsadvokat?

Eftersom privat försvar betalas av klienten själv är det viktigt att få en tydlig prisbild. Vi erbjuder privat försvar från endast 6 850 kr och då ingår ett förhörstillfälle, genomgång av förundersökning, förberedelser, samtal och möte med klienten sammantaget 40 minuter, närvaro vid huvudförhandling samt upp till 1 timme och 30 minuter tidsspillan fram och tillbaka från polishus och domstol. Det brukar täcka de flesta mindre brottmålsprocesserna och vi är tydliga redan från början om prisbilden skulle bli en annan, till exempel om det är aktuellt med långa resor eller andra utlägg. För tillkommande tid gäller sedvanlig domstolstaxa på löpande räkning.

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Meny

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.