Tillbaka

Att tänka på när du köper bostadsrätt

24 maj

Ska du köpa bostadsrätt? Vad spännande! Här kommer 6 tips inför ditt köp:

1.   Be din bank om ett lånelöfte innan du ger dig in i budgivningen, annars kan mäklaren neka dig att få vara med.

2.   Budgivningen är inte bindande. Även om du lägger högsta budet behöver varken du eller säljaren genomföra överlåtelsen.

3.   Att köpa bostadsrätt innebär att du blir medlem och delägare i en ekonomisk förening, inte att du köper en lägenhet. Kolla föreningens ekonomi noga!

4.   Även om det är ovanligt, kan du bli nekad medlemskap om du har betalningsanmärkningar eller om föreningen har särskilda regler. Om du däremot blir nekad på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder kan du anmäla föreningen för diskriminering.

5.   Flyttar du in med din sambo är det viktigt att ni skriver ett testamente eftersom sambos inte ärver varandra.

6.   Begreppet ”dolda fel” gäller inte bostadsrätter. Det är svårt att få ersättning för fel som du upptäcker i efterhand – ta hjälp av besiktningsman.

Läs mer om fastighetsrätt här »

Ställ en fråga till advokaten här »

Boka kostnadsfritt möte med Zeijersborger idag! »

Vi står på din sida

Zeijersborger & Co är en av Sveriges ledande privatjuridiska advokatbyråer. Våra jurister och advokater står på din sida oavsett om du blivit åtalad eller utsatt för brott, behöver råd vid skilsmässa, vårdnadstvist, LVU, arvskifte eller personskada. Vi är duktiga på diskrimineringsfrågor och driver dina tvister mot myndigheter och försäkringsbolag. Naturligtvis hjälper vi dig att upprätta äktenskapsförord, samboavtal, gåvobrev och testamenten.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online