fbpx

Faktumjuristerna fördjupar samarbetet med Zeijersborger & Co

Faktumjuristerna

–  Att vara med i Faktumjuristerna är otroligt givande! Alla är tacksamma över vår hjälp och vi gör verkligen skillnad. Man får insikt i en del av samhället som inte alla är medvetna om.

Faktum är Sveriges största gatutidning. Den säljs av hemlösa och andra i socialt utanförskap i bland annat Göteborg, Malmö och Lund. Faktumjuristerna hjälper tidningens försäljare med juridisk rådgivning. Emma Hultgren går sjätte terminen på Handelshögskolan i Göteborgs juristprogram. Hon är gruppledare för Faktumjuristerna och engagerad sedan ett par år tillbaka:

Från vänster: Advokat Moa Möller & Emma Hultgren, gruppledare Faktumjuristerna

–  Jag tycker om rollen som rådgivare och framförallt kontakten med klienterna. Juridiken är ofta på en enklare nivå, men vi lyssnar, stöttar och lotsar rätt i myndighetsdjungeln. Zeijersborger & Co hjälper oss när det blir för avancerat. Det har funkat jättebra och vi ser fram mot att fördjupa samarbetet.

Till våren kommer Faktumjuristerna att erbjuda juriststudenter rättspraktik tillsammans med Zeijersborger & Co. Advokatbyrån stöttar med praktisk handledning i ombudsrollen och utbildning inom byråns arbetsområden. Moa Möller, advokat på Zeijersborger & Co, var som student med i starten av Faktumjuristerna och är idag ansvarig för byråns engagemang mot Faktumjuristerna och Handelshögskolan:

– Zeijersborger & Co har en stor bredd inom privatjuridik och vi tycker det är roligt att vara med och utveckla branschen. Vi vill att fler ska upptäcka ombudsrollen och satsa på en karriär som advokat, gärna hos oss.

 

 

 

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas