Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Finansiering

Advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens

Vi hjälper såväl privatpersoner som företagare

Vad kostar det att anlita en advokat?

Kostnaden för att anlita en jurist eller advokat varierar mellan olika byråer och typer av tjänster. Som klient hos oss på Zeijersborger & Co väljer du själv om du vill att ditt ärende handläggs på timtaxa, eller om du vill köpa en av våra avgränsade tjänster till fast pris.

Timtaxa

Timtaxa innebär att du betalar ett visst pris per timme och faktureras under ärendets gång för nedlagd tid. Vi har två olika timtaxor, timtaxa 1 på 1 914 SEK och timtaxa 2 på 2 450 SEK (inkl. 25% moms). Vilken timtaxa som tillämpas i ditt ärende beror på omfattning, svårighetsgrad och komplexitet.

Fast pris

Konsumentverket har i flera år identifierat juridiska tjänster som en av de svåraste marknaderna för konsumenter att navigera, eftersom det upplevs besvärligt att få en tydlig bild av tjänsten och kostnaden innan köpet. Så tycker inte vi att det ska behöva vara! 

Därför har vi tagit fram juridiska tjänster till förmånliga fasta priser, så att du redan från början vet vad ditt ärende kommer att kosta och vad som ingår i priset. Det ger dig som klient kontroll, transparens och förutsägbarhet. 

Hur kan jag finansiera mitt ärende?

Möjligheterna till finansieringshjälp beror bland annat på typen av ärende, din försäkring och inkomst.

Förordnande

I vissa fall kan du ha rätt till ett förordnande. Då blir du tilldelad en företrädare eller ett biträde från staten, som också står för kostnaderna. Du kan önska vilken jurist eller advokat du vill. Ett förordnande kan bli aktuellt i ärenden rörande exempelvis brottmål, LVU, förvaltarskap och asyl.

Rättsskydd

Rättsskydd är ett försäkringsskydd som ingår i de flesta hemförsäkringar. Även försäkringar för villa, fritidshus, bil och båt brukar inkludera rättsskydd. Villkoren varierar mellan olika försäkringsbolag, men oftast täcks 75-80% av kostnaderna upp till ett visst belopp. Rättsskydd kan beviljas i tvister som prövas i allmän domstol och där beloppet du tvistar om överstiger ett halvt prisbasbelopp.

Rättshjälp

Om du saknar hemförsäkring eller om den inte gäller, kan du istället ha rätt till rättshjälp från staten som täcker 60-98% av dina ombudskostnader. Hur stor del du själv får stå för beror på din inkomst. Rättshjälp kan endast beviljas om ditt ekonomiska underlag understiger 260 000 kr.

Privat

För det fall du inte beviljas finansieringshjälp står du för kostnaderna privat. Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ med möjlighet till delbetalning.

Är det värt pengarna att ta hjälp av en jurist eller advokat?

Juridiska dilemman är en oundviklig del av livet, men kan vara svåra att ta sig igenom på egen hand. Frågorna är många och agerar man fel kan konsekvenserna bli stora, både på ett personligt och ekonomiskt plan. Att ta hjälp av en jurist med specialistkunskap kan bli helt avgörande för utgången i ditt ärende. Dessutom får du stöttning genom processen och kan känna dig trygg i att ha gjort allt du kunnat för att uppnå önskat resultat.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du kan ha rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Hur ska jag veta vilken juristbyrå eller advokatbyrå jag ska välja?

I ditt val av byrå finns det många faktorer som är viktiga att väga in.

1. Undersökningsplikten

Vi rekommenderar att välja en byrå med erfarenhet och spetskompetens inom det aktuella rättsområdet, för att garantera rätt kunskap för ditt ärende.

2. Prismodell

Timarvodet och prismodellerna som tillämpas varierar mellan olika byråer. Fundera på vilket typ av upplägg du föredrar.

3. Geografi

Om ditt ärende kommer innefatta fysiska förhandlingar eller om du värdesätter möten på plats, är den geografiska faktorn också något att ta hänsyn till. En del jurister och advokater kan resa till annan ort, men då utgår ofta tidsspillan.

4. Juristbyrå eller advokatbyrå

Det finns flera skillnader mellan juristbyråer och advokatbyråer som kan ha en påverkan på dig som klient. Advokatbyråer är under tillsyn av Advokatsamfundet och det ställs höga krav på kompetens och etik. Eftersom “jurist” inte är en skyddad titel finns inga motsvarande krav på juristbyråer. Därför rekommenderar vi alltid att i första hand välja en advokatbyrå istället för en juristbyrå.

5. Förtroende

Titta runt på deras hemsida för att bilda dig en uppfattning av byrån och boka en konsultation för att få en personlig kontakt. Du kommer ha ett nära samarbete med den byrå du anlitar och det är därför viktigt att du känner ett förtroende redan från början.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du juridiska frägor och svar, ta del av Advokatens tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.