Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Adopterad, ogift och barnlös – vem ärver mig?

Datum: 18/11/2021

Hej,

Jag undrar vem som ärver mig om jag går bort. Jag är adopterad, för tillfället ogift och har inga barn. Kan jag testamentera mina tillgångar till min tvillingsyster och hennes dotter? Jag vill inte att mina adoptivföräldrar ska få något.

Hej och tack för din fråga,

Om du med säkerhet vill att dina adoptivföräldrar inte ska ärva dig låter det som en god idé att upprätta ett testamente i vilket du förordnar att din syster och hennes barn ska ärva dig. Tänk på att för att ett testamente ska vara giltigt krävs det att det bevittnas av två vittnen och dessa ska båda vara närvarande när du skriver under testamentet. Vittnena ska vara oberoende och inte omfattas av testamentet. För att det inte ska bli några fel är det alltid bäst att ta hjälp av en advokat när det gäller upprättande av testamente. Kostnaden brukar ligga på mellan 3000 till 5000 kr.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.