Fick inget svar från advokaten

Hej,

Jag tog kontakt med en advokat för få hjälp efter att ha mottagit ett krav från min motpart. I denna kontakt bad advokaten mig kommentera det kravet jag fått vilket jag gjorde för nu snart sex månader sedan. Advokaten har därefter inte hört av sig. Jag har mejlat honom ett flertal gånger utan att få svar under dessa sex månader.

Advokaten sa till mig att han skulle titta närmare på skälen för det framställda kravet under tiden tills dess jag återkom med min inställning till motpartens krav. Är det verkligen okej att advokaten därefter inte hör av sig till mig?

Hej och tack för din fråga!

Som advokat och anställd på advokatbyrå måste man förhålla sig till Advokatsamfundets regler om god advokatsed.

Enligt 3.1 i Advokatsamfundets regler framgår att en advokat inte är skyldig att ta emot ett uppdrag, men advokaten måste så snart som möjligt meddela om att han eller hon inte kommer ta uppdraget. Advokaten måste inte förklara varför han eller hon inte tar uppdraget.

Anser du att en advokat brutit mot god advokatsed finns det möjlighet att anmäla advokaten till Advokatsamfundet.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.