fbpx

Är jag skyldig att betala för min makas bostadskostnader under skilsmässotiden?

Hej,
Jag och min fru håller på att skiljas. Vi har två gemensamma barn, nio och tretton år gamla. Jag har flyttat till en egen lägenhet för fyra månader sedan. I dagsläget betalar jag räkningar för båda lägenheterna och min fru påstår att jag är skyldig att fortsätta med det tills vidare. Vad är det som gäller i en sådan här situation?

Hej och tack för din fråga,

Efter att en äktenskapsskillnad trätt i kraft svarar var och en för sin egna försörjning. Under betänketiden har äktenskapsskillnad inte trätt i kraft och ni är fortfarande gifta. Då ska var och en av er bidra till de gemensamma och personliga utgifterna efter förmåga enligt 6 kap. 1 § äktenskapsbalken.

Om ni inte varaktigt bor tillsammans, skall den ena maken fullgöra sin underhållsskyldighet genom att betala underhållsbidrag till den andra maken enligt 6 kap. 6 § äktenskapsbalken. Kommer ni inte överens kan domstolen fastställa storleken på underhållsbidraget.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas