Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Avtal om försörjning efter separation

Hej,

Min son har tillsammans med sin sambo skrivit ett samboavtal om att han vid separation ska betala ett par tusen i månaden så länge sambon studerar. Nu har min son och hans sambo separerat. Hans före detta sambo har av min son fått en större summa för att klara sig under sommaren vilket inte stod i avtalet. Sonen tycker att han har betalat enligt avtalet men det tycker inte sambon. Gäller sådana här samboavtal om framtida försörjning?

Hej och tack för din fråga!

Det du beskriver låter inte som ett typiskt samboavtal. Tanken med ett samboavtal är att man ska kunna bestämma hur egendom som hör till samboförhållandet ska delas upp om man separerar. Vad du beskriver är snarare ett annat slags avtal. Det är möjligt att det skulle gå att argumentera för att summan som din son redan har betalat ska räknas av på den eventuella skulden.

Om din son inte vill betala enligt avtalet bör han ta kontakt med ett juridiskt ombud som kan se över vad det finns för möjligheter att gå vidare med ärendet.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online