Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Behöver jag ett ombud för att ansöka om resning i tvistemål om vårdnad?

Datum: 07/12/2021

Hej,

Jag har ansökt om resning i ett tvistemål om vårdnad och undrar om jag behöver ett ombud om ansökan beviljas? Jag undrar i så fall om ni åtar er tvistemål angående stämningsansökan, grovt förtal, hyresskuld samt falsk tillvitelse?

Hej och tack för din fråga,

Begreppet resning används i regel när det gäller brottmål och innebär att ett ärende kan prövas på nytt trots det finns en gällande dom. Till skillnad från många andra mål kan en familjerättslig tvist prövas flera gånger, viket är vanligt beroende på att barnen blir äldre och föräldrarnas förutsättningar ändras med tiden. Vi på Zeijersborger & Co är inriktade på bland annat familjerätt och skulle kunna biträda dig. Dock måste detaljerna mer noggrant gås igenom först. Därutöver bör dina möjligheter till att få rättsskydd eller rättshjälp utredas. Rättsskydd kan du beviljas genom din hemförsäkring. Saknar du en hemförsäkring kan du ha rätt till rättshjälp om din inkomst understiger 260 000 kr.

Vänliga Hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.