Julerbjudande

Använd koden:GODJUL

(50% rabatt på konsultation till Julafton)

Sök

Blir kund betalningsskyldig om hon inte dyker upp på bokad tid?

Datum: 20/12/2021

Hej,

Har en kund som inte dök upp på sin bokade tid hos mig och bokade inte heller av den. I bokningsbekräftelsen framgår att tiden ska avbokas senast 24h innan utsatt tid annars debiteras 80% av avgiften. Hon bokade in en tid via mail och den bekräftades från bådas håll. När hon inte dök upp på den avtalade tiden skickade jag en faktura. Hon vägrar dock att betala denna eftersom hon tycker att jag har gjort fel. Nu är hon upprörd och vill ta de vidare.

Kommer hon bli betalningsskyldig?

Hej och tack för din fråga,

Villkoren för avbokning av tjänst brukar framgår i avtalet mellan företag och kund. Om villkor för avbokning framgår vid avtalsingåendet så ses det som en del av kundens och företagets avtal. Villkoren för avbokning kan ha framkommit skriftligen, muntligen eller att det finns villkor som godkänns vid en webbokning. Om kunden blivit informerad om avbokningspolicyn är det en del av ert avtal.

Har kunden inte blivit informerad om avbokningspolicyn och inte heller godkänt några villkor, kan kunden hävda att ni inte ingått avtal avseende avbokningen och hävda att hon inte är betalningsskyldig.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.