Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

De inger kostnadsräkning, vad menas med det?

Hej!

En (ansvarslös) vän till mig fick en son förra året med en kvinna som han, varken under graviditeten eller idag, har någon kontakt med. Han gjorde i alla fall ett faderskapstestet som visar att han är pappan.

Han är folkbokförd på en adress där han inte bor, där hans namn inte längre står och har då ingen adress dit han får sin post längre. Innan han flyttade fick han ett brev från tingsrätten och advokat om att mamman till barnet stämmer honom (?) och i det senaste brevet från advokaten stod det att de inger kostnadsräkning, i samband med att de inte har kunnat nå honom. Han har ignorerat att ta kontakt med både advokat och tingsrätt. Vad menas med det sista beskedet? Vad i hela friden kan hända nu?

Mvh
En orolig anhörig

Hej och tack för din fråga!

Nu framgår det tyvärr inte i vad för fråga som din vän har blivit stämd i vilket gör det svårt för mig att ge några mer specifika svar.

Att advokaten inger en kostnadsräkning innebär att advokaten lämnar in en specifikation på de kostnader hen haft till tingsrätten. Beroende på utgången i tingsrätten, samt vad ärendet gäller, så kan din vän bl.a. bli tvungen att betala de kostnader som hennes advokat har haft. Exakt vad som kommer att hända nu är svårt att säga, men om din vän inte inger svaromål eller infinner sig i tingsrätten så kan beslut i ärendet komma att tas i hans frånvaro i en så kallad tredskodom. Möjlighet till tredskodom föreligger dock endast i dispositiva tvistemål.

Med vänlig hälsning
Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online