Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

De inger kostnadsräkning, vad menas med det?

Datum: 02/11/2021

Hej,

En ansvarslös vän till mig fick en son förra året med en kvinna som han, varken under graviditeten eller idag, har någon kontakt med. Han gjorde i alla fall ett faderskapstestet som visar att han är pappan.

Han är folkbokförd på en adress där han inte bor, där hans namn inte längre står och har då ingen adress dit han får sin post längre. Innan han flyttade fick han ett brev från tingsrätten och advokat om att mamman till barnet stämmer honom. I det senaste brevet från advokaten stod det att de inger kostnadsräkning i samband med att de inte har kunnat nå honom. Han har ignorerat att ta kontakt med både advokat och tingsrätt. Vad menas med det sista beskedet? Vad i hela friden kan hända nu?

Mvh
En orolig anhörig

Hej och tack för din fråga,

Nu framgår det tyvärr inte i vad för fråga som din vän har blivit stämd i vilket gör det svårt att ge några mer specifika svar.

Att advokaten inger en kostnadsräkning innebär att advokaten lämnar in en specifikation på de kostnader hen haft till tingsrätten. Beroende på utgången i tingsrätten, samt vad ärendet gäller, så kan din vän bl.a. bli tvungen att betala de kostnader som hennes advokat har haft. Exakt vad som kommer att hända nu är svårt att säga, men om din vän inte inger svaromål eller infinner sig i tingsrätten så kan beslut i ärendet komma att tas i hans frånvaro i en så kallad tredskodom. Möjlighet till tredskodom föreligger dock endast i dispositiva tvistemål.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.