fbpx

Dottern allvarligt skadad i samband med tandreglering, vad kan vi göra?

Hej,

Jag har en 15 årig dotter som har råkat ut för en allvarlig skada i samband med en tandreglering. Följande har hänt:

1. Den ansvarige tandläkaren har ”missat” röntgenbilden som tydligt visade att en missbildning fanns under tänderna.

2. Hon drog åt så hårt i tandställningen att fyra av hennes tänder i underkäken dog av chocken.

Patientförsäkringen vägrar hjälpa oss. Vad kan vi göra? Är det värt att ställa de inför rätta? Vad kan kostnaderna bli i så fall?

Tacksam för svar.

Hej och tack för din fråga!

Då det rör sig om en patientskada skall ärendet, precis som förefaller ha skett, först anmälas till patientskadeförsäkringen. Då de, om jag förstår dig rätt, inte anser att det föreligger någon patientskada finns möjligheten att först få frågan prövad i patientskadenämnden och sedan att inlämna stämningsansökan. Ofta kan man få rättsskydd redan vid prövningen i patientskadenämnden och man får då stå för kostnaden för självrisken som ligger mellan 20 och 25 % av den totala kostnaden. Hur mycket det kostar att få en fråga prövad i patientskadenämnden är främst beroende av hur omfattande materialet är. Generellt kan dock sägas att en prövning i patientskadenämnden brukar hamna på mellan 15 och 30 timmar, således en kostnad för självrisken mellan 5 000 kr och 10 000 kr.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas