Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

Fick besked från LÖF 10 år senare – har jag rätt till ersättning?

Hej!

Min son föddes för tidigt, med kejsarsnitt v. 32, pga försenad diagnos av cancer hos mig. Har min son rätt till ersättning/skadestånd?

Min son föddes i juli 2007 och LÖF gav besked om försenad diagnos i februari 2017. Det är på grund av alla turer med LÖF, som jag har fått rätt först i februari 2017, ca 10 år senare. Kan jag nu kräva ersättning från olika försäkringsbolag? Gäller preskriptionstiden fr.o.m. februari 2017, då det är först då som jag har fått besked om försenad diagnos?

Hej och tack för din fråga!

Om du har fått ett beslut från LÖF där det framgår att du fått en försenad diagnos så har du rätt till ersättning i enlighet med patientskadelagen. Enligt patientskadelagen så ska ersättning betalas ut enligt skadeståndsrättsliga regler vilket innebär att du bland annat kan få ersättning för sjukvårdskostnader, inkomstförlust och sveda och värk. Har du fått ett beslut om att patientskadan ska ersättas så ska du i samband med det fått information om hur den fortsatta handläggningen kring ersättningen kommer att se ut.

Med tanke på att detta är en skada som ersätts enligt patientskadelagen så brukar det inte vara möjligt att få ersättning från sin privata försäkring men du kan alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att se vad för villkor som finns i just din försäkring gällande patientskador.

Med vänlig hälsning
Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online