Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Har jag fått en giltig varning från min hyresvärd?

Datum: 02/02/2022

Hej,

Fick nyligen en skriftlig varning av vår styrelseordförande i bostadsrätt förening om att vi hade haft en störande fest. Varningen kom han ner med och gav mig i handen. Men så som jag förstått det så måste den lämnas in via rekommenderat brev. Så min fråga är räknas detta som en giltig varning om vi inte får den skickat till oss via rekommenderat brev?

Hej och tack för din fråga,

Om jag har tolkat din fråga rätt så har styrelseordförande i er bostadsrättsförening gett dig en varning i form av ett brev han gav till dig i handen. I första hand bör styrelsen utfärda informella varningar för att försöka lösa problemet samt medla mellan grannar om en granne stör. Om störningarna uppkommer vid upprepade tillfällen är det endast via rekommenderat brev som varningen anses lämnad. Sammanfattningsvis kan varningen du fick i handen inte anses vara lämnad.

När en bostadsrättshavare utsätter sina grannar för störningar av något slag kan varningar utfärdas av styrelsen. När störningar uppkommer ska styrelsen ge bostadsrättshavaren en tillsägelse och se till att störningar upphör.[1] En bostadsrättshavare ska se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar i sådan grad att det kan vara skadligt för hälsan eller försämra deras bostadsmiljö så pass mycket att de inte skäligen kan tålas. Det är endast när tillsägelsen avsänts i ett rekommenderat brev som den anses lämnad.[2]

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

[1] 7 kap. 9 § BrL
[2] 7 kap. 32 § BrL

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.