Försäkringskassan har dragit in min sjukpenning, vad gör jag?

Hej,

Försäkringskassan har dragit in min sjukpenning trots att jag fortfarande inte kan arbeta. Vad gör jag?

Hej och tack   för din fråga.

Enligt de regler som gäller från och med juli 2008 skall bedömningen av arbetsförmågan göras i olika steg. I det första skedet bedöms man mot sitt ordinarie arbete. I det andra skedet, som inleds efter tre månader, bedöms man mot även andra arbetsuppgifter hos arbetsgivaren. Efter sex månader görs sedan bedömningen mot hela arbetsmarknaden. Detta innebär att Försäkringskassan efter sex månader bedömer om man har arbetsförmåga i något arbete. Anser Försäkringskassan att så är fallet får man ingen sjukpenning.

Det finns undantag från denna regel – gör man bedömningen att man kommer att kunna återgå i arbete hos arbetsgivaren inom ett år från första sjukskrivningsdagen görs bedömningen gentemot ett arbete hos arbetsgivaren även efter sex månader  och upp till ett år. Vidare finns en allmän regel om att man kan få arbetsförmågan bedömd mot arbete hos arbetsgivaren om det kan anses oskäligt att bedöma arbetsförmågan mot andra arbeten.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas