fbpx

Fråga om umgängesavtal

Hej!
Jag har tillsammans med motparten ingått ett umgängesavtal gällande våra barn, dvs. vi har båda skrivit på det. Nu väntar vi bara på att få tillbaka ett godkännande från tingsrätten. Jag skulle ha mitt ena barn idag men fick inte detta för motparten, utan motparten hänvisade till att inget domslut finns än. Nästa vecka ska jag ha barnen enligt avtalet vi skrev på för 3 veckor sedan. Blir nog tyvärr samma sak att motparten inte vill utan vill ha ett godkännande från tingsrätten först. När börjar avtalet att gälla egentligen? Vad kan man göra?

Hej och tack för din fråga!

Avtalet gäller egentligen så fort ni båda har undertecknat det. Skillnaden är dock att det inte är verkställbart förrän tingsrätten har godkänt det. Du kan alltså i praktiken inte göra något förrän tingsrätten har godkänt avtalet.

Det är givetvis till den andra partens nackdel att inte samarbeta och följa det avtal ni tillsammans kommit överens om. Sådant beteende kan således vara till nackdel för motparten i en framtida tvist kring vårdnad, boende eller umgänge.

Vi tror därför det bästa är att ligga lågt fram till dess att avtalet blivit godkänt. Skulle motparten i det läget inte följa avtalet kan du genom tingsrätten få avtalet verkställbart.

Med vänliga hälsningar
Advokatbyrå Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas