Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Fråga om vårdnad, boende och umgänge

Hej,
Mamman till min dotter har gjort en soc anmälan för att hon påstår att jag slår vår dotter. Nu håller mamman kvar dottern hos sig fast vi har gemensam vårdnad samt att mamman har sagt till dottern att hon enligt soc och polisen inte får träffa mig. Jag har endast träffat min dotter 5 gånger på 4 månader. Mamman och jag kan absolut inte kommunicera med varandra. Vad ska jag göra?

Hej och tack för din fråga,

Om du och mamman till er dotter inte kommer överens om hur ni ska ta hand om er dotter är ett alternativ att väcka talan i domstol kring vårdnad, boende och umgänge. På detta sätt kan ni låta domstolen avgöra var er dotter ska bo, vem som ska ha vårdnaden och hur mycket umgänge ni ska ha med er dotter.

I vårdnadsärenden skulle jag råda dig att anlita ett ombud som kan hjälpa dig under hela processen, det är inte helt lätt att göra detta på egen hand. Det allra bästa hade givetvis varit om du och mamman till er dotter kom överens men är det omöjligt att nå en samförståndslösning är kanske en domstolsprocess en sista utväg.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online