Gäller vårt muntliga avtal?

Hej,

Min dotters exsambo har sålt en hästvagn som inte fanns med i bodelningen då den var till för henne och deras döttrars fritidsintresse. Vagnen finansierades med ett lån från mig. Vi avtalade muntligt att om den såldes skulle jag få tillbaka mina pengar. Pengarna har han behållit. Gäller vårt avtal trots att det var muntligt?

 

Hej och tack för din fråga,

Avtal sluts genom att en part accepterar en annan parts anbud 1 kap. 1 § avtalslagen. Oavsett i vilken form ett avtal har uppstått så är det giltigt och innebär att ett muntligt avtal är lika giltigt som ett skriftligt. Problematiken med ett muntligt avtal är att det är svårt att bevisa vad det exakt innehåller om den andra parten hävdar motsatsen.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.