Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

Går det att ta bort registrerat födelsedatum?

Kan jag ta bort födelsedata och så fall hur?

Hej och tack för din fråga,

Skatteverket kan under vissa förutsättningar rätta eller ändra den födelsetid som finns registrerad för en person i den svenska folkbokföringen. Skatteverket kan dock inte enbart ta bort uppgifter om födelsetid utan att ersätta dessa med nya.

Om du vill ändra den födelsetid som för närvarande finns registrerad på dig i folkbokföringen, får du vända dig till Skatteverket med en ändringsanmälan. För att Skatteverket ska besluta om ändring, måste du kunna bevisa att nuvarande registrerad födelsetid är felaktig. Som bevismedel kan du företrädesvis använda dig av tidigare id-handlingar, pass eller födelsebevis som du bör lämna in till Skatteverkets i samband med din ändringsanmälan.

Skulle Skatteverket efter prövning besluta att en ändring trots allt inte ska ske har du möjligheten att överklaga Skatteverkets beslut och ärendet kommer då att prövas i förvaltningsrätten.

Vänliga hälsningar,

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online