Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Golvet i huset är inte jämt, vad kan vi göra?

Datum: 26/10/2021

Hej,

Vi köpte ett hus för ett tag sedan. Vi har nu upptäckt att grunden för golvet i huset inte är jämt vilken gör att vårt parkettgolv rör på sig när man går på det och man känner stora gropar i golvet. Vad kan vi göra?

Hej och tack för din fråga,

Enligt 4 kap. 19 § Jordabalken kan en köpare ha rätt att göra avdrag på köpeskillingen eller häva köpet om fastigheten inte stämmer överens med vad som följer av avtalet eller annars avviker från vad köparen med fog kunnat förutsätta. Fel som köparen borde upptäckt vid undersökning av fastigheten kan inte åberopas. Undersökningen ska göras med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Vid bedömning om skadan är ett dolt fel måste man även ta hänsyn till husets ålder samt branschpraxis då huset uppfördes. I förhållande till undersökningsplikten kan inte krävas att en köpare ska behöva riva upp golv eller väggar.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

 

 

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.