fbpx

Han missköter umgänget, vad gör jag?

Jag och mitt ex har gemensam vårdnad om våra barn. Barnen bor hos mig och är skrivna här, medan pappan har beslut på varannan helg och vartannat lov men han missköter detta hela tiden. Min mamma får ofta ta hand om barnen varannan helg då jag jobbar de helger som pappan har umgängeshelg. Vi har även svårt att samarbeta då pappan alltid ska få sin vilja igenom. Vad gör jag?

Hej, och tack för din fråga!

När det gäller vårdnad och umgänge med barn så har ni som föräldrar frihet att själva välja hur detta ska se ut. Kan ni inte komma överens så kan ni få hjälp av familjerätten, och genom samarbetssamtal avtala fram hur vårdnaden/umgänget ska se ut. Kan ni inte heller komma överens med hjälp av samtal hos familjerätten så kan du begära ensam vårdnad eller en ändring av umgänget. Domstolens bedömning tar utgångspunkt i vad som är bäst för barnen. De kommer givetvis att väga in att pappan missköter umgänget och de samarbetssvårigheter som ni har.

Du får gärna återkomma till oss genom att boka en tid för inledande rådgivning om du har fler frågor.

Vänliga hälsningar
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas