Har barnens pappa något ekonomiskt ansvar vid växelvist boende?

Jag och mitt ex har delad vårdnad om våra barn. Jag är långtidssjukskriven och har det otroligt svårt att få ekonomin att gå ihop. Jag har tidigare varit tvungen att ta ett lån för att kunna försörja mig och barnen, men nu är dessa pengar slut. Barnens pappa tjänar dubbel så mycket som mig, bor i ett stort nybyggt hus där barnen har var sitt rum, har en stor tomt, en ny bil och har råd med semesterresor och presenter. Min fråga är om den andra föräldern har något ekonomiskt ansvar i ett fall som detta? Eller är jag tvungen att sälja vår lägenhet och flytta till en mindre, i ett sämre område med följden att barnen får mycket sämre levnadsstandard?

Hej och tack för din fråga. Vid ett växelvist boende är huvudregeln att något underhållsbidrag inte ska utges. Men på senare tid har domstolen vid några tillfällen frångått huvudregeln och beslutat att underhållsbidrag även ska utges vid växelvist boende. Jag tycker du ska kontakta en advokat och mer noggrant gå igenom era ekonomiska möjligheter och där efter ta ställning till om du bör gå vidare och kräva underhållsbidrag.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas