Har socialtjänsten rätt att ytterligare begränsa umgänget med dottern?

Hej!

Har ett barn som blivit omhändertaget enligt LVU. Jag hade tösen en helg var fjärde månad men helt plötsligt väljer socialen att ta bort en övernattning på grund av att familjehemmet påstår att hon varit elak mot dem efter umgänge med mig.

Jag har aldrig talat illa om familjehemmet till tösen och vi har haft det mysigt varje gång vi träffats. Får ”soc” verkligen ta bort umgänget för något som de inte har bevis för, utan lyssnar på familjehemmet som jag upplever inte har gjort annat än bråkat för att jag vill ha hem tösen. Det var ändå jag som sökte hjälp från början och nu när jag mår bättre och vill ha hem henne sätter de sig emot.

Tack på förhand!

Hej och tack för din fråga. Då ditt barn erhåller vård med stöd av lagen om vård av unga, är det socialtjänsten som beslutar kring vården och omfattningen av umgänget. De har sålunda möjlighet att ta bort en övernattning om de anser att umgänget inte är bra för barnet. Det du kan gör är att skriftligen klaga på beslutet om umgängesbegränsning till socialtjänsten. I slutändan kan frågan bli prövad av förvaltningsrätten. Det ska nämnas att det krävs relativt starka skäl för att besluta om umgängesbegränsning.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas