fbpx

Har vår syster gjort sig skyldig till brott?

Hej,

Vi är fyra syskon som tillsammans gjorde en bouppteckning efter mamma och alla skrev under. Av en tillfällighet kom det senare fram att vår syster lånade 64 000 kronor av mamma ungefär fem månader innan hon gick bort. Inga handlingar finns skrivna för lånet och därför togs det heller inte upp i bouppteckningen.  Vi har nu fått korrigera bouppteckningen. Frågan är om min syster har gjort sig skyldig till något brott? Hon undertecknade ju på heder och samvete. Bör vi polisanmäla henne?

Hej och tack för din fråga,

Er syster kan ha gjort sig skyldig till osant intygande då hon skrev under en handling som hon visste saknade viktig information. Regeln kring osant intygande finner du i brottsbalkens 15 kapitel 11 § och straffet för osant intygande sträcker sig från böter till fängelse i högst sex månader. Bedöms däremot brottet som grovt, kan man dömas till fängelse i högst två år. Eftersom er syster verkar ha gått med på justeringen av bouppteckningen, så finns det troligtvis ingen anledning att polisanmäla henne.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas