Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Kan jag göra så att mitt ex får mindre umgänge med våra barn?

Hej! Jag och mitt ex har två barn tillsammans, 4 och 6 år som vi har gemensam vårdnad om och just nu växelvisboende. Barnen säger varje gång att dem inte vill dit och att deras pappa säger elaka saker, inte lyssnar och att dem är rädda för honom när han blir arg. De båda uttrycker också att de fortfarande vill träffa honom men inte så mycket som nu.  Vi har gått på massor med samarbetssamtal och kommit överens om olika avtal angående umgänge och ekonomi som han nu inte vill följa.
Jag vet inte vad jag ska göra längre. Den mesta tiden barnen är hos mig går åt att trösta ledsna/arga barn som längtar tills dem blir så stora att dem själv får bestämma. Jag försöker finns där för dem så mycker jag kan och bekräfta deras känslor men ändå prata gott om deras pappa.
Finns det någon möjlighet att få igenom ett mindre umgänge än det vi har i dagsläget genom att anlita advokat?

Hej och tack för din fråga!

Om ni redan har ett avtal om vårdnad och boende som pappan inte följer så kan det vara en bra idé att kontakta en jurist som kan hjälpa dig. Antingen så kan man be domstolen att förelägga vite för pappan om han inte följer avtalet, eller så kan man helt enkelt inleda en domstolstvist om ett nytt sådant avtal om man på egen hand vill ändra i överenskommelsen. I en vårdnadstvist så har man oftast rätt till rättshjälp eller rättsskydd, vilket täcker merparten av kostnaderna, detta är något som juristen hjälper till med.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

 

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online