Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

Ska huset jag ärvt ingå i en eventuell bodelning?

Hej,

Jag har ärvt min mors hus i Danmark, det står i mitt namn. Jag är gift och vi skrev då ett äktenskapsförord. Om vi skulle skilja oss, är huset mitt eller skall min man få hälften?

Hej och tack för din fråga,

Det beror helt på vad som står i äktenskapsförordet. Ett äktenskapsförord upprättas mellan makar för att egendom som tillhör eller tillfaller någon av dem ska utgöra enskild egendom.  Det går att bestämma att all egendom ska utgöra enskild egendom eller att endast vissa egendomar ska vara enskilda. Det beror därför på om huset du har ärvt omfattas av äktenskapsförordet. Om du är osäker på ifall äktenskapsförordet omfattar arvet eller inte bör du ta kontakt med en jurist som kan hjälpa dig med att se över äktenskapsförordet, eller hjälpa dig att skriva ett nytt.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online »