Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Hon håller inte det hon lovat, är det lönt att göra något?

Hej.

Jag och mitt ex hade 50/50 umgänge om våran dotter. Hon skall fylla 9 år. För ca 4 år sedan flyttade jag utanför stan. Och då besluta vi för att hon skulle få en extra dag av mig. För var smidigast där och då. Tills jag flytta närmare igen. Då skulle det återgå till 50/50 igen. När jag nu flyttat tillbaka för ca 3 år sedan så vägra hon o ge tillbaka den dagen. Och har kämpat o försökt få tillbaka min o min dotters dag i alla år. Vet att det kan uppfattas som en bagatellsak. Men för min dotter och mig handlar det om ca 1 månad om året som vi förlorar tillsammans. Så min fråga är om jag kan göra något? Är det ens lönt och försöka göra något? Eller bara ge upp och gilla läget?

Hej!

Det du kan göra är att kontakta Familjerätten i den kommun som ni bor i. Familjen kan bistå er med kostnadsfria samtal där syftet är att ni ska komma överens och kan hjälpa er skriva ett avtal om hur umgänget och boendet för er dotter ska vara om ni är överens. Samtalen hos familjerätten är frivilliga. Om ni inte kan komma överens kan du ansöka om stämning i tingsrätten.  Tingsrätten kan då besluta om hur boendet samt umgänget ska se ut. För det fall du vänder dig till tingsrätten får du räkna med att det kan ta cirka ett år innan tvisten avgörs slutligt, men under tiden kan tingsrätten fatta interimistiska beslut avseende boendet och umgänget.

Om du vill höra mer om hur vi kan hjälpa dig i en umgängestvist får du gärna kontakta oss för en inledande kostnadsfri rådgivning på telefonnummer 010-33 33 888.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger  & Co Advoktatbyrå

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online