Julerbjudande

Använd koden:GODJUL

(50% rabatt på konsultation till Julafton)

Sök

Hur bör jag gå till väga när försäkringskassan dragit in mitt bostadsbidrag?

Datum: 04/04/2019

Hej,

Jag och min son har bott i samma lägenhet i 2,5 år och har fått bostadsbidrag hela den tiden. Nu har dock försäkringskassan dragit in bostadsbidraget med anledning av att det enligt dem bor 7 personer i min lägenhet, vilket inte stämmer. Möjligtvis bor det 7 personer i hela huset då det är uppdelat i 3 lägenheter. Hur bör jag gå till väga för att få försäkringskassan att ändra sitt beslut?

Hej och tack för din fråga,

Att överklaga Försäkringskassans beslut är rätt väg att gå om man anser att beslutet är felaktigt. De uppgifter Försäkringskassan fattat sina beslut på är inhämtade från Skatteverkets folkbokföringsregister. För att undvika att beslutet slås fast är det viktigt att kunna visa att folkbokföringsuppgifterna är felaktiga, ett sätt att göra detta kan vara att kontakta Skatteverket för att få dem att undersöka ärendet. Det kan ta ett par veckor för Skatteverket att utreda och ändra uppgifterna vilket innebär att det är viktigt att kontakta dem så snart som möjligt för att inte riskera att bostadsbidraget uteblir längre än nödvändigt.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.