Hur får jag mina pengar tillbaka?

Hej,

Jag köpte en klippmaskin online. När jag fick paketet visade det sig att maskinen inte fungerade. Jag packade försiktigt ihop maskinen och skickade tillbaka den. Innan dess kontaktade jag företaget via mejl men fick inget svar. Jag pratade också med dem per telefon och de lovade att återkomma men det har de inte gjort ännu. Nu har det gått över två månader och jag har inte hört av dem. Hur ska jag göra för att få tillbaka mina pengar?

Tack på förhand!

Hej och tack för din fråga!

När man som konsument handlar över internet så gäller distans- och hemförsäljningslagen. Därutöver gäller konsumentköplagen. Distans- och hemförsäljningslagen ger konsumenten en ångerrätt under två veckor. När en vara är  felaktig har konsumenten, enligt konsumentköplagen, rätt att få felet avhjälpt eller en ny maskin. I vissa fall har man även rätt att häva köpet och få sina pengar tillbaka.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co.

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.