Hur får jag tillbaka mina möbler?

Hej,

För två år sedan flyttade jag till USA för att plugga på universitetet. Jag fick då ställa mina möbler i en lada som tillhörde min mammas sambo. Nu är det så att mamma och sambon har gått isär och de kommer inte alls överens. Tyvärr verkar det som om deras konflikt går ut över mig också. Sambon vägrar låta mig hämta möblerna. Jag har ringt honom flera gånger men han säger att jag inte får möblerna förrän mamma betalt en skuld hon har till honom. Vad kan jag göra? Möblerna är ju värda en hel del pengar och jag har inte råd att köpa nya!

Hej,

För att få tillbaka egendom som tillhör en själv men som en annan person vägrar lämna tillbaka kan man vända sig till Kronofogdemyndigheten och begära handräckning. Vid en ansökan måste man kunna redogöra för vika saker man vill ha tillbaka. Om motparten bestrider kraven finns möjlighet att begära att ärendet överlämnas till tingsrätten för prövning. Ärendet handläggs då som ett vanligt tvistemål.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas