Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Hur fördelas pengarna om vi säljer vårt hus?

Hej!

Vi äger ett hus 50/50 som vi köpte innan vi var gifta. Maken gick in med mer kapital. Hur skall vi då fördela kapitalet vid försäljningen av huset?

Hej och tack för din fråga!

Nu framgår det inte av din fråga om ni vid försäljningen av huset ska fortsätta att vara gifta eller om ni ska skiljas. Om det är så att ni ska separera behöver ni göra en bodelning och där ska allt ert giftorättsgods ingå enligt 10 kap 1 § ÄktB. Vidare enligt 7 kap 1 § ÄktB är all egendom som inte är enskild egendom att anse som giftorättsgods. Detta innebär att huset vid försäljning ska ingå i ert giftorättsgods oavsett hur stor del ni betalat var när ni köpte huset. Om ni däremot i ett äktenskapsförord särskilt avtalat om hur huset ska fördelas mellan er gäller det före reglerna i äktenskapsbalken.

Om du vill veta mer får du gärna boka en tid för rådgivning hos oss!

Vänliga hälsningar
Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online