Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Hur gör jag ett skadeståndsanspråk efter misshandeln?

Hej.

Jag blev utsatt för en oprovocerad misshandel i våras, då jag fick en tjej kastad på mig så att vi båda åkte i golvet vilket resulterade i en ond axel. Jag blev sedan slagen i huvud och ansikte, sparkad på benen och blev stryptagen. Jag får nu kortison-behandling för min axel som fortfarande inte är bra. Jag har öven ont under ögat och har fortfarande en blå ton i ansiktet. Polisen vill att jag ska göra ett skadeståndsanspråk, hur gör jag det?

Hej!

Du kan enligt Skadeståndslagen bland annat ha rätt till ersättning för sveda och värk, kränkning samt eventuell inkomstförlust. Utan mer information om ditt ärende är det svårt att ge dig mer specifika råd.

Eftersom du har blivit utsatt för en misshandel som kan leda till fängelse för den som har begått brottet har du rätt till ett målsägandebiträde bekostat av staten. Ett målsägandebiträde har som uppgift att tillvarata dina intressen och kan exempelvis hjälpa dig att föra din skadeståndstalan i målet.

Våra jurister och advokater företräder regelbundet brottsoffer som målsägandebiträde. Om du inte redan har blivit tilldelad ett målsägandebiträde tycker jag att du ska be om att få någon från Zeijersborger & Co Advokatbyrå förordnad som målsägandebiträde. Vi har då möjlighet att hjälpa dig med ditt skadeståndsanspråk.

Läs mer om målsägandebiträde här.

Med vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co Advokatbyrå

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online