Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Hur kan barnet få bo hos pappan?

Pappan har jobbat utomlands. Han har gift sig och sedan skilt sig och har fått ett barn som tillbringat sin tid mellan Sverige och landet hen är född i. Föräldrarna har delad vårdnad och enligt deras överenskommelse har barnet bott hos mamman. Mamman planerar nu att flytta till Sverige. Barnet har varit skriven på pappans adress, långt ifrån där mamman kommer att bo.

Kan pappan göra något för att barnet ska bo hos honom och på den adress där barnet varit skriven de senaste åren?

Hej och tack för din fråga,

När det gäller vårdnad, boende och umgänge kan föräldrarna själva komma överens om hur det ska regleras. Detta görs genom att skriva ett avtal. Ofta hjälper familjerätten i kommunen till med det eftersom avtalet måste godkännas av socialnämnden för att bli rättsligt bindande.

Om föräldrarna inte kan komma överens är det enklast att de företräds av varsitt juridiskt ombud  som biträder dem genom en domstolsprocess.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co.

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online