Julerbjudande

Använd koden:GODJUL

(50% rabatt på konsultation till Julafton)

Sök

Hur kan jag få pappan att följa domen om vårdnad?

Datum: 06/10/2021

Hej,

Jag har tidigare haft en vårdnadsprocess som ej åtföljts av sonens pappa. Sonens pappa har fört bort pojken och håller undan honom. Jag har haft kontakt med socialtjänsten, familjerätten och polisen, men får ingen hjälp. Pappans mobil är avstängd och jag kan inte nå pappan eller sonen. Vad ska jag göra?

Hej och tack för din fråga,

Om man har en dom från rätten är det denna som gäller. Är båda parterna överens kan man frånträda domen men föreligger inte konsensus är det domen som gäller. Har man en dom från tingsrätten kan man ansöka om verkställighet där parten som inte åtlyder tingsrättens dom kan beläggas med vite om domen ej efterföljs. I sällsynta fall kan även domstolen ålägga polisen att överlämna barnet. Huvudregeln är dock alltid att hänsyn ska tas till barnets bästa och därför väljs normalt den minst ingripande åtgärden som bedöms få önskvärd effekt.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.