Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

Inte kallad till bouppteckning

Hej,
Min far har gått bort och jag är hans enda barn från hans först äktenskap. Min far fick i sitt andra äktenskap ytterligare sju barn. När min far gick bort blev jag inte kallad till bouppteckning och jag fick inte komma till begravningen. Mina halvsyskon hävdar att de inte visste att jag fanns men jag har haft kontakt med dom i telefon och har träffat dom när jag har varit hemma hos våran pappa.

Kan de göra så här och låtsas att jag inte finns när våran far har gått bort?

Hej Staffan,

Tack för att du vänt dig till Zeijersborger & Co. med din fråga.

Det är riktigt att du ska kallas till bouppteckningen efter din avlidne far. Om så inte skett, kan du klandra bouppteckningen och begära att den ska göras om. Du måste klandra arvsskiftet senast fyra veckor efter det att du fick del av bouppteckningen. Därefter är talan preskriberad.

Som bröstarvinge har du, som minst, rätt till din laglott. Din laglott är hälften av din arvslott och utgår ur kvarlåtenskapen efter din far.

Du är varmt välkommen att boka ett inledande möte med oss på Zeijersborger & Co. för att diskutera närmare vad vi kan hjälpa dig med!

 

Med vänliga hälsningar,

Zeijersborger & Co.

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online »