Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Jag är anmäld för stöld, kommer ärendet att gå till rätten?

Datum: 17/09/2018

Hej, jag har blivit anmäld för stöld när jag utförde ett jobb hos en privatperson (jag är dock oskyldig). Bara jag är anmäld även fast det var flera personer där samtidigt som jag. Hur troligt är det att ärendet går till tingsrätten? Tack på förhand!

Hej och tack för din fråga.

För att det brott du är misstänkt för ska tas upp i domstol, krävs att åklagaren väcker åtal. Åtal väcks genom att åklagaren hos tingsrätten stämmer den som ska tilltalas. Åklagaren har en åtalsplikt och ska väcka åtal när en förundersökning om brottet har avslutats och åklagaren bedömer att den misstänkte sannolikt kommer dömas av tingsrätten. Misstankegraden ”sannolikt” är en högre grad av misstanke. Misstanken mot en person ska då vara berättigad vid en objektiv bedömning, och grundas på bevis i det enskilda fallet.

Hur bevisläget ser ut i din situation framgår inte tydligt, varför jag inte kan ge ett klart besked huruvida tingsrättsförhandling kommer hållas eller ej i ditt fall.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.